Gazze'nin imarına Türk şirketi talip

Gazze'nin imarına Türk şirketi talip
Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü Arık, "İsrail inşaat sektöründe elde ettiğimiz tecrübeyi Gazze’nin imarında kullanmak istiyoruz. Gazze'ye yapılacak altyapı, üstyapı projelerinde üstümüze düşeni yapmaya hazırız" dedi

ANKARA (AA) - İsrail’de 22 yıldır faaliyet gösteren Türk şirketi Yılmazlar İnşaatın Genel Müdürü Ahmet Arık, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normale dönmesinden son derece memnun olduklarını belirterek, "İsrail inşaat sektöründe elde ettiğimiz tecrübeyi Gazze’nin imarında kullanmak istiyoruz. Gazze'ye yapılacak altyapı, üstyapı projelerinde üstümüze düşeni yapmaya hazırız." dedi.

Arık, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sürecinde imzalanan protokolün ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İsrail inşaat sektöründe gerçekleştirdikleri projelerin İsrail hükümeti tarafından da yabancı yatırımcılara örnek olarak gösterildiğini belirten Arık, "Şimdi bu tecrübemizi, Gazze’nin imarında kullanmak istiyoruz. Gazze'ye yapılacak altyapı, üstyapı projelerinde üstümüze düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

-"İsrail'in TOKİ'si gibi çalışıyoruz"


Arık, iki ülke ilişkilerindeki normalleşmenin inşaat sektörüne de olumlu yansıyacağını vurgulayarak, "Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi’nin dönmesiyle de sorunlarımız daha hızlı şekilde çözülecektir. İsrail’de yaptığımız gökdelenler, alışveriş merkezleriyle hem ülkenin modern mimarisine imza atıyoruz hem de konut açığını kapatmaya yönelik projelerle deyim yerindeyse 'İsrail’in TOKİ’si' gibi çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

-"Gazze için göreve hazırız"


Yılmazlar İnşaat olarak, İsrail'i iyi tanıyan ve bürokrasisini bilen bir grup olduğunu, 22 yıllık tecrübelerinin kendilerine büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Arık, "Türk hükümetinin Gazze’ye yapacağı her türlü altyapı, üstyapı projelerinde görev almaya hazırız" değerlendirmesinde bulundu.

Arık, Türk işçisi istihdam etmelerinin de Gazze’deki projelerde başarıyı artıracağını ve Türk inşaat şirketi olarak Filistinlilerin sağlıklı ve sıcak yuvalara kavuşmalarına katkı sunmaktan gurur duyacaklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.