Gazze'nin yeniden imarı

Gazze'nin yeniden imarı
Gazze'de İsrail'in 2014 yılındaki saldırılarında yıkılan bina molozlarının temizlenmesinde sona yaklaşıldı

GAZZE (AA) - Gazze'de İsrail'in 2014 yılındaki saldırılarında yıkılan bina molozlarının temizlenmesinde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Filistin Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 2014 yılındaki saldırılarında yıkılan bina molozlarının temizlenmesinde sona yaklaşıldığı bu çerçevede şuana kadar 2 milyon 500 bin ton molozun kaldırıldığı belirtildi.

Çalışmaların Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile koordineli olarak yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, ev ve bina molozlarının yollara döşendiği yada inşaat malzemeleri imalatında kullanıldığı ifade edildi.

Çalışma Bakanılığı Gazze Sorumlusu Naci Serhan, moloz kaldırma işleminin iki ay içinde tamamlanacağını dile getirerek, bu konuda kısıtlı imkanlarla çalıştıklarını ve moloz kaldırma işlerinde çoğu zaman ilkel aletler kullandıklarını söyledi.

İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.