Gelişen Kentler Zirvesi

Gelişen Kentler Zirvesi
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas: - "Hedefimiz, şehri bütüncül planlama mantığıyla ele alıp, şehrin içindeki dinamikleri de dikkate alarak, planlayarak bir kentsel dönüşüm yapmak ama bunu her yerde başarmamız kolay değil"

ANTALYA (AA) - Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Hedefimiz, şehri bütüncül planlama mantığıyla ele alıp, şehrin içindeki dinamikleri de dikkate alarak, planlayarak bir kentsel dönüşüm yapmak ama bunu her yerde başarmamız kolay değil." dedi.

Elmas, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen "Gelişen Kentler Zirvesi" kapsamındaki "Antalya'da yatırım yapmak" konulu panelde konuştu.

2012'de kanunlaşan kentsel dönüşümü takip etmeye çalıştıklarını belirten Elmas, bu konuda İstanbul'da ve diğer kentlerde iyi ve sıkıntılı uygulamalar olduğunu söyledi.

Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında aslında bireysel binaların dönüştürüldüğüne dikkati çeken Elmas, "Kentsel dönüşüm demek için ada veya en azından birkaç adanın büyüklüğünde hedef olarak da mahalle bazında daha büyük alanları hedefleyerek ama belki parça parça harekete geçerek yönetmek gerekiyor. Hedefimiz, şehri bütüncül planlama mantığıyla ele alıp, şehrin içindeki dinamikleri de dikkate alarak, planlayarak bir kentsel dönüşüm yapmak ama bunu her yerde başarmamız kolay değil." diye konuştu.

Antalya'da sürdürdükleri Kepez-Santral Projesi hakkında bilgi veren Elmas, yeni ve modern bir şehir inşa edeceklerini dile getirdi.

Projenin 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanı kapsadığına dikkati çeken Elmas, şunları kaydetti:

"3 bin 265 hak sahibi vardı. Bu insanların her biriyle doğru bir yol haritası çizerek, bunları bir hedef doğrultusunda inandırarak projeyi yürütmek imkanı bulduk. Bunu başarabildik. Böylelikle Türkiye'nin en önemli, en büyük, en başarılı kentsel dönüşüm projesi ortaya çıktı. Süreç devam ediyor. Araştırdım, dünya çapında böyle bir proje yok. Mevcut bir yapılaşmayı, hukuki sorunlarıyla, bütün süreçleriyle tereyağından kıl çeker gibi halledip vizyonel kent planlaması ortaya çıkarmak, başarmak, bitirmek, hakikaten dünya ölçeğinde bir proje."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.