"Genç Diplomat Akademisi"

"Genç Diplomat Akademisi"
İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ikincisi gerçekleştirilen "Genç Diplomat Akademisi" programı...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ikincisi gerçekleştirilen "Genç Diplomat Akademisi" programı başladı.

TÜGVA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, program kapsamında üniversitelerin iktisadi ve idari ile sosyal bilimler fakültelerinde okuyan veya mezun olmuş, siyaset, politika ve diplomasi alanında ihtisas yapmayı ve gelecekte bu alanda iş sahibi olmayı hedefleyen 18-30 yaş arası gençlere yönelik konferans ve dersler verilecek.

Projeyle, bahsedilen alanlarda uzman, profesör, akademisyen, büyükelçi, siyasetçi ve gazetecilerin, iş hayatında karşılaşılabilecek durumlar ile kişisel deneyim ve tecrübelerini öğrenciler ve mezunlarla paylaşması amaçlanıyor.

4 gün sürecek programda başvuru formları değerlendirilerek seçilen 40 gence alanında uzman isimler tarafından konferans ve seminerler verilecek. Pratik eğitimin sona ermesiyle öğrenciler, Ankara'da ilgili bakanlık ve kurumları ziyaret edecek.

Program sonunda gerekli katılımı sağlayan başarılı öğrencilere sertifika verilerek, önceden belirlenen kurum ve kuruluşlarda staj imkanı sağlanacak.

Akademide verilecek ders başlıkları şöyle:

"Azerbaycan ile Gelişen İktisadi İlişkiler, Dünya Enerjisinde Oyun Değiştirici Dinamikler: Türkiye için Etkin bir Enerji Diplomasi Stratejisi, DAİŞ'in Temel Felsefesi ve İslam, Ortadoğu'da Güçlenen Mezhepçi Söylem ve İran-Suudi Arabistan Gerilimi, Suriye Kaynaklı Mülteci Krizi, E-Diplomasi ve Hariciye 3.Katip Muhammed Köksal ile Gelecek, Mısır Darbesi ve Takibinde Gelişen Süreç, Küresel Bir Marka Olarak THY, Enerji mi? Silah mı? Nükleerin İki Yüzü, Yunus Emre Enstitüsü ve Kültürel Diplomasi, Şehir Liderliği, IŞİD'in Elinde 40 Gün, İHH ve İnsani Diplomasi, Bölgedeki Son Gelişmeler Bağlamında Irak'ın Geleceği, Arap Baharı Sonrası Bölgedeki Son Durum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.