"Genç İletişimciler Buluşması"

"Genç İletişimciler Buluşması"
Ege ve Katip Çelebi üniversitelerinden öğrenciler, TRT'yi ziyaret etti

ANKARA (AA) - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen "Genç İletişimciler Buluşması" programı kapsamında, Ege ve Katip Çelebi üniversitelerinden öğrenciler TRT'yi ziyaret etti.

TRT Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi konferans salonunda öğrencilere TRT'nin kurumsal yapısı, faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi veren Eğitim Dairesi Başkanı Adnan Arıkanlı, kurumun 1964'te ülkenin ilk televizyonu olarak faaliyetlerine başladığını anımsattı.

Arıkanlı, TRT'nin Türkiye'nin idari yapısındaki yeri ve önemine değinerek, kurumun misyonunun kaliteli içeriği ile toplumu bilgilendirmek, bütünleştirmek, eğitmek ve eğlendirmek olduğunu kaydetti.

Toplumun yaşamında vazgeçilmez bir referans kaynağı olmak istediklerini vurgulayan Adnan Arıkanlı, yeni yayına başlayan TRT World gibi kanallarıyla dünya yayıncılığında önemli bir marka olarak yer edinme misyon ve vizyonlarını da ileriye taşımaya devam ettiklerini belirtti.

TRT Çocuk kanalında kar amacı gütmediklerini ve bu yüzden reklam almadıklarını belirten Arıkanlı, "Dün gece düzenlenen belgesel yarışması ödül töreninde Genel Müdürümüz, TRT'nin son dönemde yaptığı Diriliş Ertuğrul, Filinta ve Yedi Güzel Adam gibi dizilerle, ticari yayıncılığın çok sık kullandığı cinsellik, çatışma gibi olumsuzluklara yer vermeden de ticari alan oluşturabilecek içerikler üretmenin mümkün olduğuna dikkati çekti." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.