Genç tekvandocu kürsüye abone

Genç tekvandocu kürsüye abone
Milli tekvandocu Yunus Emre Sayan, 8 yılda katıldığı ulusal ve uluslararası tüm müsabakalarda madalya kazandı- Yunus Emre: "Katıldığım tüm şampiyonalardan boş dönmedim, hepsinde kürsüye çıktım. Çok çalışarak bu başarıya ulaştım, çoğunda da kürsünün zirve

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Milli tekvandocu Yunus Emre Sayan, 8 yılda katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakaların tümünde madalya kazanarak dikkati çekti.

Ankara İlbank Spor Kulübünde çalışmalarını sürdüren 18 yaşındaki Yunus Emre, milli takım antrenörlüğü yapan, dünya ve Avrupa şampiyonu annesi Arzu Tan Sayan ve milli takım antrenörü Avrupa şampiyonu babası Yavuz Sayan tarafından şampiyonalara hazırlanıyor.

2008'den bu yana katıldığı ulusal şampiyonalarda 30'dan fazla altın, gümüş ve bronz madalya ile kupa kazanma başarısı gösteren genç tekvandocu, son olarak ocak ayında Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 63 kiloda birincilik kürsüsüne çıktı.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde eğitimine devam eden Yunus Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarısını daha üst seviyelere çıkarmak için çaba sarf ettiğini belirtti.

Tekvandoyu çok sevdiğini kaydeden Yunus Emre, "Katıldığım tüm şampiyonalardan boş dönmedim, hepsinde kürsüye çıktım. Çok çalışarak bu başarıya ulaştım, çoğunda da kürsünün zirvesindeydim. Emeklerimin karşılığını madalya kazanarak alıyorum. Bu çalışmalarımı sürdürerek ailemin yüzünü güldürmeye devam edeceğim" dedi.


- "Yunus Emre'nin başarıları öncülük etti"


Baba Yavuz Sayan ise oğluyla gurur duyduklarını ifade etti. Çok çalışmanın karşılığını derecelerle aldıklarını vurgulayan Sayan, şunları kaydetti:

"Büyüklerde ikinci kez madalya kazanma başarısı gösterdi. İlkinde ikinci olmuştu, bu kez Türkiye şampiyonu oldu. Amacımız Avrupa Şampiyonası'na katılmak, bunun için mücadele veriyoruz. Şimdiye kadar katıldığı tüm şampiyonalardan madalyayla döndü. Bu başarı özverili çalışmanın, disiplinli çalışmanın sonucunda oldu. Çocuğumuzla her zaman gurur duyuyoruz. Yunus Emre'nin başarısındaki bir etken de ailecek bu sporun içinde olmamız. Yunus Emre'nin başarıları, Kayseri'de tekvandoda olimpiyatlara hazırlık merkezinin açılmasında öncülük etti. Yunus Emre katıldığı hiç bir şampiyonadan boş dönmedi, her zaman kürsüde yer aldı. Genelde ya birinci olur yada ikinci. Daha büyük başarılar elde etmek için yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin çok parlak olacağına inandıkları genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.