Genelkurmay Çatı Davası

Genelkurmay Çatı Davası
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında sanıklar esasa ilişkin savunma yaptı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Sanıklar, duruşmada esasa ilişkin savunma yapmaya devam etti.

Olay tarihinde tuğgeneral rütbesiyle Genelkurmay Komuta Kontrol ve Hava Füze Savunma Daire Başkanı olarak görev yapan sanık Mehmet Arif Pazarlıoğlu, izinden yeni döndüğünü ve bu sebeple oluşan iş yoğunluğu nedeniyle 15 Temmuz'da mesaiye devam ettiğini öne sürdü.

Pazarlıoğlu, saat 19.00'dan sonra emir astsubayı dahil dairede kimsenin kalmadığını, bu durumun bile darbe girişiminden haberi olmadığının kanıtı niteliği taşıdığını iddia ederek "Ben darbeci değilim." diye konuştu.

Olay gecesi saat 20.30 civarı silah sesleri duyduğunu, önce tatbikat olduğu söylenen olayın aslını araştırmak istediğini ve bunun için Harekat Merkezi'ne indiğini belirten Pazarlıoğlu, ancak içeri giremediğini söyledi.

Daha sonra amiri Baki Kavun'un bilgisi doğrultusunda odasına çıktığını ve burada beklediğini savunan Pazarlıoğlu, yaşananların darbe girişimi olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasını izledikten sonra öğrendiğini ileri sürdü. Pazarlıoğlu, "Gece boyunca hiçbir darbeciyle karşılaşmadım. Tuvalete dahi çıkmadım." dedi.

Örgütün sözde atama listesinde de kendisi için "göreve devam" kararı verildiğini anlatan Pazarlıoğlu, bu durumdan haberi olmadığını öne sürerek suçlamayı kabul etmedi.

Pazarlıoğlu, darbe girişimiyle bir alakası olmadığını, iddia edilenin aksine darbe fikrinin aklının ucundan geçmediğini, geçmesinin de mümkün olmadığını ifade ederek bu yüzden darbecilerle fikir ve eylem birliği içinde de bulunmadığını iddia etti.

Sabah saatlerinde Harekat Merkezi'ne iki kez girdiğini belirten Pazarlıoğlu, askeri hiyerarşi dışında hareket etmediğini öne sürdü.

Olay tarihinde aldığı tek emrin "Yunanistan'a kaçan helikopterin geri getirilmesi" olduğunu ve bu emrin yerine getirilmesi için çalıştığını savunan Pazarlıoğlu, darbeye yönelik bir emir almadığını ileri sürdü.

Pazarlıoğlu, devlete ihanet etmediğini, edenlerle birlikte olmadığını söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gecenin sabahı, öğle saatlerinde gözaltına alınıp tutuklandığını belirten Pazarlıoğlu, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.