"Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler" sempozyumu

"Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler" sempozyumu
Adıyaman Valisi Demirtaş: - "Maalesef neredeyse dünyanın tamamı, Suriye'de 6. yılına giren savaşın mağdurlarına karşı adeta kör, sağır ve dilsizdir"

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Maalesef neredeyse dünyanın tamamı, Suriye'de 6. yılına giren savaşın mağdurlarına karşı adeta kör, sağır ve dilsizdir." dedi.

Adıyaman Üniversitesi ile Yenilik Eğitim ve Kültür Derneği iş birliğinde düzenlenen "Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler" sempozyumu, rektörlük konferans salonunda başladı.

Vali Demirtaş, sempozyumun açılışında, İslam aleminin büyük bir imtihandan geçtiğini söyledi.

İnsanlığın, yerle bir edilen şehirler, yuvaları yıkılan aileler, hayatını kaybeden çocukların olduğu bir dönemde sınavı geçemediğini belirten Demirtaş, "Maalesef neredeyse dünyanın tamamı, Suriye'de 6. yılına giren savaşın mağdurlarına karşı adeta kör, sağır ve dilsizdir. Kimse görmüyor, duymuyor ve umursamıyor. Sadece Türkiye savaş mağdurlarına kucak açıyor, onlara destek oluyor." diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise sempozyumun önemli sonuçlarının olacağına inandığını dile getirdi.

Materyalist dünyanın, İslam ülkelerinden rahatsız olduğunu kaydeden Gönüllü, "Bunların dünyada hiçbir insana hayırlarını ne görmüş ne de duymuşuz. Bırakın Müslümanların yaptığı gibi ekmeğini bölüşmeyi, insanların yaşamasını bile fazla görmektedirler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek iradeleriyle bugün Türkiye'de Suriyeli kardeşlerimiz en iyi şekilde ağırlanmaktadır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yalçın Köksal Demir ise savaşın bir an önce bitmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

"Özellikle savaşın şiddeti ve uluslararası camianın tutumu, bize Suriye sorunun devam edeceğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulunan Demir, "Bu nedenle ilk yıllarda geçiş üzerine kurduğumuz süreçte artık Suriyeli çocukların geleceğini kurtarmak adına çalışmalarda bulunmamız lazım. Bu çocuklarımızın hayatlarını daha iyi şekilde geliştirmeleri için eğitim imkanlarını en iyi şekilde sunmamız gerekiyor. Bu arada Suriye kültürü ve Arapçaya devam etmelerini sağlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Yenilik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr da Suriyelilerin çektiği sıkıntıların bu tür organizasyonlarla önemli ölçüde çözüleceğine inandığını bildirdi.

Türkiye'nin yanı sıra 20 ülkeden 70 akademisyenin katıldığı sempozyum, 3 gün sürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.