Gıda Kontrol Görevlileri Konya'da Eğitiliyor

Gıda Kontrol Görevlileri Konya'da Eğitiliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan planlama ile 20 ilden 62 gıda kontrol görevlisine Konya'da eğitim veriliyor

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün koordinatörlüğünü yaptığı Gıda Kontrol Görevlileri Kursu'nda 20 ilden 62 personele eğitim alıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'nın gıda kontrol görevlilerine bölgesel eğitim veren 8 ilden biri olduğunu söyledi.

Bakanlığın planladığı Gıda Kontrol Görevlileri Kursu'nda eğitimlerin Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildiğini belirten Baydar, eğitimlere Konya dahil 20 ilden 62 gıda kontrol görevlisinin katıldığını dile getirdi.

Uygulamalı olarak verilen ve 2 hafta sürecek eğitime Konya'daki gıda şirketlerinin de yardımcı olduğunu vurgulayan Baydar, "Teorik eğitimlerin yanında Konya'daki şirketlerin gıda güvenliği sistemlerinde incelemeler yapılıyor. Gıda kontrol görevlileri, sahada çok profesyonel insanlarla muhatap olacak. Kontrol görevlisinin duruşu, adım atışı, beden dili, iş ahlakı, dirayeti ve işine hakimiyeti işini yapmasında belirleyici olacaktır" dedi.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu da toplantılarda gıda kontrolüyle ilgili çıkarılan kanun ve mevzuatlarla genel konularda sunumlar yapıldığına işaret ederek, Bakanlık ve bağlı birimlerinin gıda denetiminde büyük mesafe aldıklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.