Giresun'da Köpeği Otoyola Attığı Öne Sürülen Şüphelinin Tutuklanması

Giresun'da Köpeği Otoyola Attığı Öne Sürülen Şüphelinin Tutuklanması
Hayvan Severler Derneği Basın Sözcüsü Uzun:- "Bir sokak köpeğinin vahşice katledilmesi, tıpkı bir insana yapılan saldırı gibi görüldü ve zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu karar gelecekte hayvanlara yönelik işlenebilecek suçlar açısından emsal nitel

GİRESUN (AA) - Giresun Hayvan Severler Derneği Basın Sözcüsü Aslı Uzun, köpeği otoyola attığı öne sürülen şüphelinin tutuklanması kararının gelecekte hayvanlara yönelik işlenebilecek suçlar açısından emsal niteliğinde olduğunu belirtti.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Ocak gecesi Giresun'da yaşanan olayın, toplumun tüm kesimi kadar kendilerini de üzdüğünü ve derinden yaraladığını dile getirdi.

Olay anının kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından şüphelinin yakalanması için dernek olarak ilgili kurumlarla irtibata geçtiklerini ve süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Uzun, "Titiz bir çalışma sonucu kısa sürede zanlının yakalanması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Başta Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkanımız Sayın Kerim Aksu ve İl Emniyet Müdürümüz Fahri Aktaş olmak üzere failin yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Uzun, sokak hayvanlarına yönelik şiddet durumlarında zanlıların genelde küçük cezalar verilerek serbest bırakıldığını ancak Giresun'daki hadisede şüphelinin tutuklandığını vurgulayarak, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Türkiye'de ender görülen, belki de daha önce hiç yaşanmamış bir durum söz konusu. Bir sokak köpeğinin vahşice katledilmesi, tıpkı bir insana yapılan saldırı gibi görüldü ve zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu karar gelecekte hayvanlara yönelik işlenebilecek suçlar açısından emsal niteliğindedir."

Mahkeme sürecinin takipçisi olacaklarını ifade eden Uzun, zanlının gereken cezayı alacağına inandıklarını belirtti.

Uzun, sokakların sadece insanların değil, tüm canlıların yaşam alanı olduğuna dikkati çekerek, sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığını, onlara yapılacak her türlü şiddet olaylarının takipçisi olacaklarını bildirdi.

Karadeniz Sahil Yolu'nda köpeği sürükleyerek otoyola attığı iddiasıyla B.U, polis ekiplerince yakalanmış, hakkında mala zarar verme ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefetten işlem yapılan zanlı tutuklanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.