Gökhan Gönül'ün penaltısı ortalığı karıştırdı

Gökhan Gönül'ün penaltısı ortalığı karıştırdı
Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, rakibini penaltı atışından bulduğu golle geçti. Pozisyon maç içinde ve dışında büyük tartışmalara neden oldu.

Mücadelede hakim bir oyun ortaya koyan ancak hücum bölgesinde rakip
savunmayı aşamadığı için etkili olamayan Fenerbahçe, Gökhan Gönül'ün ceza alanında yerde kalmasıyla 82. dakikada kazanılan penaltı atışını, Emre Belözoğlu ile gole çevirerek galibiyete ulaştı.

Ancak penaltı tartışmalara neden oldu.

Karşılaşmanın ardından Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, saha içinde hakemlerin yanına kadar gitti. Gaziantepsporlu futbolcuların bazıları da hakemlerle bir süre konuştu.

 

Pozisyonun içindeki Şenol isyan etti

Gaziantepsporlu futbolcu Şenol Can, kolay verilen penaltı kararıyla Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikleri söyledi.

Şenol, maçtan sonra yaptığı açıklamada, penaltının çok kolay gösterildiğini belirterek, "Zaten altıncı hakem 2-3 saniye sonra verdi. Aynı pozisyonda Fenerbahçe ceza alanında düşsek bize öyle penaltı verirler miydi? Fenerbahçe'nin böyle şeylere ihtiyacı yok" dedi.

Penaltı pozisyonunda Gökhan Gönül'e hafifçe dokunduğunu anlatan Şenol Can, "Ben müdahaleyi yaptım çok hafif dokundum, Gökhan da kendini 3 saniye sonra yere bıraktı. Elimle hafifçe değdim o zaten 3 saniye sonra kendini yere bıraktı. Çok kolay bir penaltı kararı çıktı. Sergilediğimiz mücadeleye, emeğe yazık oldu" diye konuştu.

Şenol, Fenerbahçe'den daha iyi oynadıklarını savunarak, "Maçta 1 veya 3 puan almamız lazımdı. Biz Anadolu takımıyız, belli ölçülerde mücadele ediyoruz. Hakemler büyük takımlara destek verdiği sürece, Türk futbolu bir yerlere gelemiyor" ifadelerini kullandı.

Gökhan Twitter'dan cevap verdi

Pozisyonda penaltıyı kazandıran Gökhan Gönül tepkiler üzerine Twitter'dan iki mesaj gönderdi. Gökhan Gönül'ün mesajları şöyle:

"Rakibe dokunmanın azını çoğunu tartışmak tamamda. Orta sahada bile rakibini çeken bir oyuncu sarı kartla cezalandırılırken."

"Ceza sahası içinde rakibini çekmenin azını çoğunu tartışmak komik. Bana küfredenler önce kendi karakterinize bakın sonra beni eleştirirsiniz"

Sosyal medya ise Gökhan Gönül'e pozisyonun ardından tepki gösterdi.

Maçın ardından #EmekHırsızıGökhanGönül hastagiyle twitter'da futbolseverler Gönül'ü eleştirdi ve TT oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.