Golf turnuvasına profesörler damga vurdu

Golf turnuvasına profesörler damga vurdu
Bir süre önce vefat eden ve ülkede golfün gelişmesine katkıda bulunan iş adamı Mustafa Koç adına düzenlenen turnuvada "Senior" kategorisinde birinciliği tıp profesörleri Osman İlhan ve Zafer Gülbaş elde etti - Her ikisi de hematoloji uzmanı olan İlhan ve


ANKARA (AA) - Kemer Country Club tarafından bir süre önce vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç anısına düzenlenen golf turnuvasında "Senior" çiftler kategorisinde birinciliği her ikisi de hematoloji profesörü olan Osman İlhan ile Zafer Gülbaş'tan oluşan takım kazandı.

Ülkede golfün gelişmesine büyük katkıda bulunan Mustafa Koç adına 8-10 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve resmi handikapı açık tüm golfçülerin katılabildiği turnuvada, İlhan ve Gülbaş "Senior" çiftler kategorisinde mücadele etti.

Kemer Country Golf Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve kaptanı Erdem Kıramer önderliğinde gerçekleşen, son gününe Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un da katıldığı turnuvada, İlhan ve Gülbaş kendi kategorilerinde birinci oldu.

Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Golf Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaşta yapılabilen golfün, açık havada oynandığı için en sağlıklı sporlardan biri olduğunu belirterek, "Ülke ekonomisinin gelişmesine olduğu kadar golf sporunun da gelişmesine katkısı olan Mustafa Koç adına düzenlenen turnuvada birinci olmak büyük bir gurur. Mustafa Koç hem örnek iş adamı hem de örnek bir insan olduğu için bu turnuvada yer aldım." diye konuştu.

Koç ailesinin, ülkede sağlık alanında önemli hizmetleri olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi İlhan, "Takım arkadaşım Zafer Gülbaş ile kök hücre alanında araştırmalar yürütüyoruz. Bu alanda çalışma yürüten bir de vakıf kurduk. Hekimler bilimsel çalışmalar yürütürken sportif faaliyetlerde bulunmayı da ihmal etmemeli. Topluma bu bakımdan örnek olmalıyız." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Gülbaş da golf turnuvasında elde ettikleri başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.