Görme Engelli Şampiyon Atletler, Gaziantep'te Coşkulu Karşılandı

Görme Engelli Şampiyon Atletler, Gaziantep'te Coşkulu Karşılandı
Bursa'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 9 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan atletler için kent girişinde karşılama töreni düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Bursa'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda 9 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Gaziantepli sporcular, kentte coşkulu karşılandı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Bursa Olimpik Atletizm Stadı'nda düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda, GAP Görme Engelliler Okulu Gençlik ve Spor Kulübünden Şevval Köseler 3, Hasan Kıran 2, İrem Ece Yücedağ 2, Samet Boz ve Simay Boz birer altın madalya, Nisanur Bozgeyik, Nazlıcan Öner, Simay Boz ve Ümit Doğan gümüş madalya, Miraç Dökücü, Furkan Yıldız, Meryem Öztürk, Göktuğ Arin ve Nisanur Bozgeyik ise bronz madalya kazandı.

Kara yoluyla Gaziantep'e dönen sporcuları, kent girişinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi karşıladı. Zabıta ve belediye araçlarından oluşan kortejle kulüp tesislerine gelen sporcular, davul eşliğinde halay çekti. Çelebi, başarılı sporculara gül hediye etti.

Yusuf Çelebi, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAP Görme Engelliler Okulu'nun başarılı işlere imza attığını belirtti.

Okul müdürünün de görme engelli olduğunu dile getiren Çelebi, "Okulumuzun yeni müdürü beraberinde taze kan ve ivme getirdi. Kendisinin tavsiyesi üzerine çocukları Bursa'da düzenlenen şampiyonaya gönderdik. Çocuklarımız oradan 9 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalyayla döndü." dedi.

Engellilere destek verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini herkese kanıtladıklarını aktaran Çelebi, "Görme engelliler, spordan eğitime, bürokrasiden siyasete kadar birçok farklı alanda başarılı olabileceklerini gösteriyor. Başta okul müdürümüz olmak üzere tüm çocuklarımızı kutluyorum, hepsinin yüreğine sağlık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.