Gözaltına Alınan 17 Polisten 8'i Serbest Bırakıldı

Gözaltına Alınan 17 Polisten 8'i Serbest Bırakıldı
İstanbul'da Emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 polisten 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 polisten 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer 9 Emniyet mensubunun Savcılık'taki işlemleri ise devam ediyor.

8 POLİS SERBEST

Öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 17 polisin savcılık sorgusu tamamlandı. Savcılık sorgusu tamamlanan polislerden Ünal Yıldırım, Osman Duru, Burhan Akyüz, Çetin Onaran, Yusuf Engin Güngör, Onur Topal, Barış Doğrul ve Hüseyin Kütükoğlu serbest bırakıldı. Konuyla ilgili bilgi veren avukat Ahmet Arslan, Özgür Nikbay'ın sorgusunun devam ettiğini, onunla birlikte 9 polis hakkındaki kararın ise daha sonra açıklanacağını söyledi.

AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPTI

Adliye önünde bir açıklama yapan avukat Ahmet Arslan, "8 tane arkadaşımız savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğerleri hakkında bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen bir kişinin ifadesi alınmadı henüz. Özgür Nikbay'ın ifadesi alınmadı henüz, diğerlerinin ifadesi tamamlandı. Ama savcılık henüz bir açıklama yapmadı. Muhtemelen tutuklama talebiyle mahkemeye sevktir. Sulh Ceza Hakimliği'ne... Ama henüz bir açıklama yapılmadı" dedi.

DÜN GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Polislere yönelik yapılan "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu 7 ilde başlatılan operasyonda 1 emniyet müdürü, 2 komiser, Çorlu'da görevli 4 istihbaratçı ve Kapaklı İlçesi'nde görevli bir komiser ve bir istihbaratçının da aralarında bulunduğu toplam 17 polis dün gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.