GSB, sporda engelleri kaldırıyor

GSB, sporda engelleri kaldırıyor
- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:"Spor, engelli vatandaşların hayata tutunması ve sosyalleşmesi adına büyük bir öneme sahip"


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), sporda engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun engelli vatandaşların hayata tutunması ve sosyalleşmesi adına büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

"Spor İçin Engel Tanımıyoruz" projesiyle engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Kılıç, "Engelli vatandaşlarımızın ikametlerinden alınarak, spor tesislerine daha rahat erişimlerinin temin edilebilmesi için engellilere özgü tasarlanmış otobüs ve minibüsler satın alarak, sporcuların ulaşımı için kullanılıyor. Sayılarını her geçen gün artırıyoruz. Spor, engelli vatandaşların hayata tutunması ve sosyalleşmesi adına büyük bir öneme sahip." ifadelerini kullandı.


- Otobüsler özel olarak tasarlandı


GSB'nin belirli aralıklarla tüm illere gönderdiği otobüsler engellilere özel olarak tasarlandı.

Tek koltuklu, 28 engelli ve 6 refakatçi toplam 34 kişi kapasiteli otobüsler tamamen engelli sporcuların kullanımına uygun olarak üretildi.

Engelli bireyler ve sporcular için özel olarak üretilen otobüsler Türkiye'de üretilen ilk uluslararası seyahat kapasiteli otobüs olma özelliğini de taşıyor.

Koridora yerleştirilen ve bağımsız tekerlekli sandalye hareketi için zemini sıfırlayan sökülebilir podyumlar, araç zeminine çıkan tekerlekli sandalye kullanıcılarının hızla koltuklara transfer olabilmelerini sağlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.