Guatemala eski meclis başkanı tutuklandı

Guatemala eski meclis başkanı tutuklandı
GUATEMALA CITY (AA) - Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da eski Meclis Başkanı Gudy Rivera, dönemin Devlet Başkan Vekili lehine karar yayınlaması için...

GUATEMALA CITY (AA) - Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da eski Meclis Başkanı Gudy Rivera, dönemin Devlet Başkan Vekili lehine karar yayınlaması için bir yargıca rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Polis sözcüsü Jorge Aguilar yaptığı açıklamada, Rivera'nın, bu sabah savcılığın aldığı kararla rüşvet ve nüfuz ticareti suçuyla tutuklandığını belirtti.

Eski Devlet Başkanı Otto Perez Molina'ya yakınlığı ile bilenen Rivera, elleri kelepçeli çıktığı mahkemede, kendisinin bir "hukuk adamı" olduğunu ve "adalete kendisinin teslim olduğunu" dile getirdi.

Eski Yargıç Claudia Escobar, Rivera'yı, eski Devlet Başkan Yardımcısı Roxana Baldetti'yi, 2014'te Vatansever Parti'nin genel sekreterliğinden uzaklaştıran mahkeme kararını iptal etmesi için kendisine rüşvet teklif etmeye çalışmakla suçlamıştı.

Gümrük vergilerini düşürmek için rüşvet alan ve devleti 120 milyon dolar zarara uğratan "La Linea" adlı şebekenin lideri olduğu iddiasıyla aranan Juan Carlos Monzon Rojas, yolsuzluklardan eski Devlet Başkanı Molina ve Yardımcısı Baldetti'nin sorumlu olduğunu söylemişti.

Ülkede, şebekeyle bağlantıları olduğu iddiasıyla geçen eylül ayında aralarında üst düzey hükümet yetkililerinin de bulunduğu 20'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Guatemala'da Kongre, 2 Eylül'de adı yolsuzluk iddialarına karışan eski Devlet Başkanı Molina'nın dokunulmazlığını kaldırmıştı. Kongre'nin kararını açıklamasından bir gün sonra istifasını sunan Molina, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.