Gülen'in açtığı davalara ret

Gülen'in açtığı davalara ret
Fetullah Gülen'in, gazetelere verdikleri röportajlarda kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla eski AK Parti milletvekilleri Kapusuz ve Bağlı'ya açtığı manevi tazminat davaları reddedildi

ANKARA (AA) - Fetullah Gülen'in, gazetelere verdikleri röportajlarda kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla eski AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı'ya açtığı manevi tazminat davaları reddedildi.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Talha Aksoy ile Kapusuz'un avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Duruşmada, dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını belirten avukat Aksoy, Kapusuz'un 3 Haziran 2014'te bir gazeteye verdiği, "Paralel çete yabancı silah şirketlerine hizmet etmiş" başlıklı röportajda, müvekkiline iftira atıldığını ve haksız saldırı niteliğinde olduğunu ileri sürerek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Avukat Cemaloğlu ise dava konusu röportajın yapıldığı dönemde Kapusuz'un AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu anımsatarak, "Müvekkilimin açıklamaları, tamamıyla kamuoyunda 'Paralel Yapı' olarak bilinen örgüte yönelik açıklamalardan ibarettir. Örgüt hakkında çok sayıda kovuşturma ve soruşturma olduğu da malumdur. Davanın reddini talep ediyoruz" dedi.

Hakim Ali Çörten, davanın reddine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Kapusuz'un 3 Haziran 2014'te bir gazeteye verdiği "Paralel çete yabancı silah şirketlerine hizmet etmiş" başlıklı röportajında Gülen'in "Kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 30 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

- Bağlı'ya açılan dava

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Talha Aksoy ile Bağlı'nın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını ifade eden avukat Aksoy, Bağlı'nın 17 Nisan 2014'te bir gazeteye verdiği "Gülenist çete, PKK tezlerini bile savunabilir" başlıklı röportajda, müvekkiline iftira atıldığını ve kişilik haklarına saldırıldığını ileri sürerek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Avukat Cemaloğlu da Bağlı'nın hem siyasetçi hem de akademisyen olduğunu anımsatarak, "Müvekkilim, Gülen'in mensubu olduğu yapıyı eleştirmiştir. Davacı ve lideri olduğu grup hakkında, basına yansıyan birçok haber bulunmaktadır. Davanın reddini talep ediyoruz" diye konuştu.

Hakim Zerrin Berke, davanın reddine karar verdiğini açıkladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.