Gülen'in Akdoğan'a açtığı davaya ret

Gülen'in Akdoğan'a açtığı davaya ret
Fetullah Gülen'in, bir gazeteye verdiği röportajda kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a açtığı manevi tazminat davası reddedildi

ANKARA (AA) - Fetullah Gülen'in, bir gazeteye verdiği röportajda kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Akdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan ile Gülen'in avukatı Mustafa Onur Aslay katıldı.

Gülen'in avukatı Aslay, davaya konu olan yazının hukuka uygun olmadığını ileri sürerek, "Yazıda örgüt iddiaları, şantaj iddiaları var. İddialarla müvekkilimin masumiyet karinesi ihlal edilmiştir" dedi. Aslay, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Söz alan Akdoğan'ın avukatı Sevencan, "Müvekkilim, röportajda, o tarihte kamuoyuna yansıyan, Paralel Devlet Yapılanması içerisinde yer alan kişilerin usulsüz ve hukuksuz işlemlerini görünür gerçekliğe uygun olarak eleştirmiştir" ifadesini kullandı.

Sevencan, şunları söyledi:

"Müvekkilim, siyasi bir kişilik olması nedeniyle kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmiştir. Halihazırda yürüyen soruşturmalarda Paralel Devlet Yapılanması ve Fetullahçı Terör Örgütü olarak soruşturmalar yapılmakta ve iddianameler düzenlenmektedir. Davacı, bu soruşturmanın birçoğunda bir numaralı sanık ve hakkında gıyabi tutuklama kararı olan kişidir. Davanın reddini talep ediyoruz."

Hakim Mustafa Altunbaşak, yargılamanın bittiğini bildirerek, davanın reddine karar verdi.

Dava dilekçesinde, Akdoğan'ın, 20 Mart 2014'te, Başbakan Başdanışmanı olduğu dönemde bir gazeteye verdiği röportajda Gülen'in kişilik haklarına saldırdığı ileri sürülerek, 50 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.