Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Türkiye'yi dünyada 10 ticaret merkezinden birisi haline getirebilmek, ticareti güvenli, kolaylaştırıcı ve teşvik edici uygulamaları hayata geçirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor"

ANTALYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'yi dünyada 10 ticaret merkezinden birisi haline getirebilmek, ticareti güvenli, kolaylaştırıcı ve teşvik edici uygulamaları hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretin basına açık bölümünde konuşan Tüfenkci, Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Antalya'da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
Ekonominin gelişmesinde ihracatçıların önemli katkısı bulunduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, ihracatı geliştirme ve artırma noktasındaki gayretlerinden dolayı bugün Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinin (BAİB) ödül törenine katılacağını anlattı.
Tüfenkci, "Türkiye'nin önümüzdeki dönem ihracat hedeflerini yakalayabilmesi için hem üretimimizi artırmak hem ihracattaki maliyetleri düşürmek, aynı zamanda iş ve işlem akışlarını gümrüklerde hızlandırarak Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet edebilirliğini artırabilmek amacıyla bakanlık olarak bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye'yi dünyada 10 ticaret merkezinden birisi haline getirebilmek, ticareti güvenli, kolaylaştırıcı ve teşvik edici uygulamaları hayata geçirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, Antalya'da iki gün boyunca sürecek temasları çerçevesinde yarın Antalya Limanı'nı, Serbest Bölgeyi ziyaret edeceğini ve esnafla birlikte olacaklarını dile getirdi.
Antalya Valisi Muammer Türker de iki uluslararası hava limanı, 6 deniz hudut kapısı bulunan Antalya'nın gümrük işlemleri bakımından yoğun illerden biri olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.