Güncelleme 2 - Ayvalık'ta Orman Yangını

Güncelleme 2 - Ayvalık'ta Orman Yangını
Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Şeytan Sofrası mevkisinde çıkan yangına, 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 36 arazöz ve 3 dozer ile çok sayıda yangın söndürme ekibi müdahale ediyor- Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle 2 tatil sitesi boşaltıldı-

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Şeytan Sofrası mevkisinde orman yangını çıktı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeytan Sofrası mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını, bölgeye 2 amfibik uçak, 6 helikopter, 36 arazöz ve 3 dozer ile çok sayıda yangın söndürme ekibinin sevk edildiğini belirtti.

Kırcı, "Bölge turizm anlamından çok önemli. Yerleşim yerlerini tehdit etmeden kontrol altına almayı planlıyoruz. Ben de bölgeyi şu anda havadan kontrol ediyorum. Ekibin başındayım." dedi.

- "4-5 dönümlük alana zarar verdi"

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini söyledi.

Turizm anlamında önemli bir yere sahip ilçenin tabiat bakımından da önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Yangın, ilk belirlemelere göre yol kenarında çıktı ve ormana doğru ilerledi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Şimdilik yangın 4-5 dönümlük alana zarar verdi. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Zarar gören alanda genç fidanlar bulunuyordu. Şeytan Sofrası mevkisinde yangın devam ediyor ve çok sayıda ekip, havadan ve karan müdahale ediyor."

- İki tatil sitesi boşaltıldı

Öte yandan, saatteki hızı 42 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Yetkililer, şu an için bölgeye yakın olan Ceylan ve Karaca sitelerinin boşaltıldığını ve burada oturan vatandaşların güvenli yerlere yönlendirildiğini ve bölgeye çok sayıda ekibin sevk edildiğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.