GÜNCELLEME 2 - Denizli'de hastane inşaatında göçük: 2 ölü

GÜNCELLEME 2 - Denizli'de hastane inşaatında göçük: 2 ölü
Çivril Devlet Hastanesi inşaatının drenaj çukurunda meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti- İşçilerin cesedi, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından göçük altından çıkarıldı- Denizli Valisi Kocatepe, olay yerinde inceleme yaptıVALİ VE CUMHURİYET SAVC

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Çivril ilçesinde yapımı süren devlet hastanesinin drenaj çukurunda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi.

Çivril kaymakamlığı görevine vekalet eden Çal Kaymakamı Selami Korkutata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenimahalle'de yapımı süren devlet hastanesinin kanalizasyon borularının döşenmesi için açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukurda toprak kayması meydana geldiğini söyledi.

Soner Aslan (46) ve Yaşar Sarıkaya'nın (30) toprak altında kaldığını kaydeden Korkutata, 2 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bölgeye sevk edilen AFAD ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, toprak altında kalan işçilere ulaşmak için çalışma başlattı. Çalışmalar sonrası işçiler Aslan ve Sarıkaya'nın cesetleri toprak altından çıkarılarak Çivril Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olayı duyarak inşaat alanına gelen işçilerin yakınları fenalaştı.

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, olay yerine giderek ekiplerden bilgi aldı, çalışmaları takip etti.

Güven, yaptığı açıklamada, olayın kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi. İki işçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirten Güven, "Çok üzüldük. İlçemize güzel bir tesis yaparken yaşanan olay hepimizin moralini bozdu. Ölen arkadaşlarımıza rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Öte yandan Soner Aslan ve Yaşar Sarıkaya'nın cesetleri otopsi için İzmir'e gönderildi.

Aslan ve Sarıkaya'nın yarın toprağa verileceği öğrenildi.

- Vali Kocatepe, olay yerinde incelemede bulundu

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Yetkililerden bilgi alan Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 işçinin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Göçük altında kalarak yaşamını yitiren işçilerin hastane inşaatının temelinden bu yana sigortalı çalıştıklarını ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Şu anda kazayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Henüz ortaya çıkan bir sonuç söz konusu değildir. İşçilerimizin cenazeleri otopsi için İzmir'e gönderildi. Aileleriyle ilgili olarak sigortalı oldukları için mevzuatı kapsamında kendilerine gerekli destek verilecektir ancak bizde sosyal yardımlaşma vakfı, valiliğimiz, kaymakamlığımız ve belediyemizin imkanlarıyla geride kalanlara destek vereceğiz. Ailelerin yarasını sarmaya çalışacağız. Olay yerinde inceledik, arkadaşlarımızdan bilgi aldık, geçmiş olsun ve başsağlığı diledik. Aileye gerekli sosyal destekler verilecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın. Konunun adli boyutu devam ediyor, şu anda herhangi bir gözaltı, buna benzer bir tasarruf söz konusu değil."

- Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Çivril Cumhuriyet Başsavcılığının olay ile ilgili inşaat firması yetkilisi, inşaat mühendisi ve saha sorumlusu kişiler hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlarından soruşturma başlattığı belirtildi.

Olayla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Çivril Devlet Hastanesine ölü muayene işlemi tamamlanarak, klasik otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Olay yerinde inşaat mühendisi, iş güvenliği uzmanı eşliğinde keşif yapılmış, olayda kusur durumunun belirlenmesi için bilirkişi raporu talep edilmiştir. Soruşturmaya devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.