GÜNCELLEME 2 - İzmir'de FETÖ/PDY Operasyonu

GÜNCELLEME 2 - İzmir'de FETÖ/PDY Operasyonu
Operasyon kapsamında örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan, aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 kişi yakalandı- İzmir Cumhuriyet Savcılığından yapılan açıklamada, örgüt üyelerinin devle

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 500 polisin katılımıyla sabah saatlerinde 73 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in (49) yanı sıra örgütün Bergama Emniyet İmamı Sinan Özmen, Bergama Işıkevleri İmamı Mehmet Öksüz, Bergama Diyanet İmamı Celal Döner, Kınık İlçe İmamı Harun Yeşil, Ovacık Altın Madeni İşletme Müdürü Cemalettin Çetin'in de aralarında olduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında örgütün güdümünde faaliyet gösterdiği belirtilen Bergama Ali İpek Öğrenci Yurdu, Bakırçay Koleji ile Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneğinde de arama yaptı. Güvenlik güçlerinin bazı adreslerde yaptığı aramalarda FETÖ/PDY'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan belgelere ulaşıldığı iddia edildi. Ayrıca örgüt yöneticilerinin toplanan himmet paralarıyla yurt dışına turlar düzenlediği öne sürüldü.

Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Bu arada operasyon kapsamında Erzurum'da gözaltına alınan örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen, polis ekiplerince İzmir'e getirildi.

- Savcılık açıklaması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, soruşturmanın kamuoyunda FETÖ/PDY adıyla bilinen terör örgütünün, İzmir merkezli olmak üzere Ege Bölgesi sorumlu yöneticileri ile diğer örgüt üyelerine yönelik olduğu bildirildi.

Örgütün devleti ele geçirme amacına yönelik faaliyet gösterdiği, bu çerçevede devletteki hiyerarşiye paralel bölge, il, ilçe imamları ile kurumlardan sorumlu imamlar ve daha alt birimlere inecek şekilde hiyerarşik bir yapılanma oluşturduğu öne sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birbirleri arasında şifreli-kriptolu programlar aracılığıyla haberleştikleri, gizlilik esasıyla gruplar halinde periyodik toplantılar gerçekleştirerek örgütün hedeflerine yönelik çalışmalar yaptıkları, talimatlar alıp, bunları alt birim ve kişilere ilettikleri, devletin aldığı vergiye paralel olarak himmet, kurban, bağış, burs, çadır adı altında yüklü miktarda para toplayarak üst sorumlulara kurye aracılığıyla aktardıkları ve yurt dışına gönderdikleri yönünde ihbar, şikayet ve örgüt içinden itirafçıların beyanları üzerine başlatılan soruşturmada bu yönde kuvveti delil, belge ve beyanlar elde edilmiş ve İzmir merkez ilçeleri ile diğer bazı yerlerde eş zamanlı olarak 73 adrese düzenlenmiş, 29 kişinin gözaltına alınmıştır."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.