GÜNCELLEME - Amasya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Amasya merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Amasya merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 2'si tutuklandı- Gözaltındaki diğer 11 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyorADLİ SÜREÇ EKLENDİ

AMASYA (AA) - Amasya merkezli 5 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY'ye yönelik Amasya, Kayseri, Konya, Ankara ve Samsun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan 11'i ilk olarak savcıya ifade verdi.

Zanlılardan N.D, A.K, M.A, F.S. ve S.K. savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. A.K, M.T, E.D, M.H, Ö.D. ve G.Y. ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan E.D. ve G.Y. mahkemece tutuklandı. A.K, M.T. ve Ö.D. tutuksuz yargılanmak üzere, M.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınan H.Z, M.E, B.A, F.Ö, E.D, A.S, D.Ç, A.H, S.K, A.Ü. ve B.Ç'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte finans sağlamak" suçlarından gözaltı kararı verilen 42 şüpheliden 22'si gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin ise yurt dışına çıktığı tespit edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.