GÜNCELLEME - Çorum'daki PKK/KCK operasyonu

GÜNCELLEME - Çorum'daki PKK/KCK operasyonu
Adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 6'sı tutuklandıMAHKEME SONUCU EKLENDİ

ÇORUM (AA) - Çorum'da PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 Nisan'da gözaltına alınan ve sorgularının ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen Ç.A. (23), A.İ. (26), F.D. (24), M.A. (32), S.Ş. (22), S.M. (25), S.G. (26) ve Y.G.'nin (24) cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındı.

Zanlılardan S.Ş ve S.G, savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne eleman ve finans temin etmek ve devleti ve devlet kurumlarını aşağılamak" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen diğer zanlılar ise tutuklandı.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK/KCK bölücü terör örgütü soruşturması kapsamında Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 Nisan Salı günü, il merkezinde 6 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Hitit Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları, örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, şüphelilerden A.İ'nin de "dayı" kod adını kullandığı iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.