GÜNCELLEME - Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu
Bazı projelerde usulsüz kredilerle FETÖ/PDY'ye çıkar sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 18 şüpheliden 11'i adliyeye sevk edildi- Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı: - "İfadelerine başvurulan şüphelilerden 9'

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bazı projelerde usulsüz kredilerle örgüte çıkar sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 11'i adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 22 adreste yapılan aramada gözaltına alınan ve aralarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğünde görevli kamu personeli ile iki özel şirket çalışanının da bulunduğu 18 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 11 kişi adliyeye sevk edildi, 7 kişi işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin "iş adamlarının örgüt adına eylem yapma, resmi belgede sahtecilik suçuna azmettirmek, terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağladığı, anayasa düzenine karşı hareket etmek ve kamu kurumunu kendi çıkarları için zarara uğratmak" gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, kentte bazı projelere usülsüz kredi sağlanarak FETÖ/PDY'ye çıkar sağlandığı iddiasıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TKDK İl Koordinatörlüğünün de aralarında bulunduğu 22 adreste 11 Nisan'da yaptığı aramalarda, bilgisayarlar, harici bellekler, dokümanlar, çek ve senetlere incelenmesi için el konulmuştu. İncelemelerin ardından haklarında yakalama kararı verilen 19 kişiden 18'i gözaltına alınmış 1 kişinin ise operasyon öncesinde kaçtığı bildirilmişti.

- Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda (TKDK), FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması oluşturularak bazı projelere usulsüz kredi sağlandığı, kamunun zarara uğratıldığı ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 22 adreste aramalar yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, aramalarda tespit edilen bilgisayarlar ve dokümanlara el konulduğu, aralarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl eski Koordinatörlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğünde görevli kamu personeli ile iki özel şirket çalışanının da bulunduğu 18 şüphelinin "Terör örgütüne üye olmak, örgüt adına faaliyetlerde bulunmak ve finansal destek sağlamak, kamu aleyhine dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındığı kaydedildi.

- Şüphelilerden 9'u hakkında tutuklama talebi

Operasyon kapsamında 18 şüpheliden 7'sinin emniyet müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, 11 şüphelinin ise adliyeye sevk edildiği bildirilen açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca bugün ifadelerine başvurulan şüphelilerden 9'u Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklamaya sevk olunmuş, 1 şüpheli hakkında adli kontrol talep edilmiş, 1 şüpheli mevcut deliller gözetilerek Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, soruşturmanın başlamasından itibaren firar ettiği anlaşılan 1 şüpheli hakkında yasal gereğine tevessül edilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.