GÜNCELLEME - Malatya'da hemzemin geçitte kaza: 1 ölü, 24 yaralı

GÜNCELLEME - Malatya'da hemzemin geçitte kaza: 1 ölü, 24 yaralı
Yeşilyurt ilçesinde yük treninin öğrenci servisine çarpması sonucu bir çocuk öldü, 24 kişi yaralandıYARALI SAYISI GÜNCELLENDİ, VALİ'NİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

MALATYA (AA) - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yük treninin kontrolsüz hemzemin geçitte öğrenci taşıyan minibüse çarpması sonucu bir çocuk hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Malatya'dan Hekimhan ilçesine giden, makinistliğini Vahap A. ile Abdullah A.'nın yaptığı "53255" sefer sayılı yük treni, İstasyon Mahallesi'ndeki hemzemin geçide kontrolsüz giren Yüksek Aksük (39) idaresindeki 44 PV 701 plakalı öğrenci servisine çarptı.

Servis minibüsünün yaklaşık 200 metre sürüklendiği kazada, Dilek Ortaokulu öğrencisi Seher Doğan (13) yaşamını yitirdi.

Yaralanan sürücü Aksük ile Nazife, Osman, Büşra ve Rabia Yüksekler, Alican Özden, Deniz Koç, Zeynep ve Rukiye Levent, Mert Karakoç, Demet Ecem Aksüt, Simge, İdil ve Sılanur Akıncı, Muhammet Kaçmaz, Sevilay Gürbüz, Emre Yıldız, Ayşenur Taştan, Sıla ve Sima Doğan, Zeynep ve Dilara Aslan, Elifcan Memur ve Yüksel Aksük, ambulanslarla Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı.

Sürücü Aksük'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, minibüsün "korsan" taşımacılık yaptığı iddia edildi.

- Vali Kamçı, hastanedeki yaralıları ziyaret etti

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, ortaokul öğrencilerinin çoğunlukta olduğu yaralıları Malatya Devlet Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'ndan bilgi aldı.

Kamçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde talihsiz kaza yaşandığını belirterek, incelemenin sürdüğünü söyledi.

Kazada bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, şoförün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu dile getiren Kamçı, yaralı öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını anlattı.

Minibüsün korsan taşımacılık yaptığını ifade eden Kamçı, "Belediyenin ulaşım hizmeti verdiği yerlerde Milli Eğitim olarak biz taşıma ruhsatı veremiyoruz, belediye araçlarından yararlansınlar diye. Bunlar zannediyorum, kendi imkanlarıyla daha kolay olsun, toplu olarak gidelim diye böyle bir şey yapmışlar. Aslında istemediğimiz, üzücü bir durum. Hepsine geçmiş olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

Hastane önüne gelen yaralı yakınları da Vali Kamçı'dan kontrollü hemzemin geçit yapılmasını talep etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.