Güncelleme - Pkk'nın Lojistik Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

Güncelleme - Pkk'nın Lojistik Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi
Irak'ın kuzeyine 13 Temmuz'da düzenlenen hava harekatında öldürülen 3 teröristten birinin, PKK'nın lojistik sorumlusu Hasan Çakmak olduğu belirlendi- "Delil Karakoçan" kod adlı teröristin, Avaşin/Basyan ve Zap bölgelerinde her türlü silah, mühimmat, uyuşt

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyine 13 Temmuz'da düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, PKK'nın lojistik sorumlusu Hasan Çakmak olduğu tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Delil Karakoçan" kod adlı Hasan Çakmak'ın da aralarında bulunduğu 3 teröristin, silah, mühimmat ve uyuşturucu alışverişi esnasında hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Etkisiz hale getirilen diğer örgüt mensuplarının, "Hamza" ve "Zanya" kod adlı teröristler olduğu belirlendi.

Harekata ilişkin TSK'nın Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde, uyuşturucu alışverişi sırasında bir aracın tam isabetle vurulduğu anlar yer aldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terör örgütüne 1995'te katılan "Delil Karakoçan" kod adlı terörist, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ve Zap bölgelerinin sözde lojistik sorumlusuydu ve bu bölgedeki her türlü silah, mühimmat, uyuşturucu ve yiyecek aktarımlarının, sevkiyatının koordinatörlüğünü yapıyordu.

Alınan bilgiler değerlendirilerek yerleri tespit edilen teröristler, hava harekatıyla yeni bir sevkiyat sırasında kullandıkları araç ve malzemelerle etkisiz hale getirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.