GÜNCELLEME - Tunceli'de karayoluna yerleştirilen patlayıcı imha edildi

GÜNCELLEME - Tunceli'de karayoluna yerleştirilen patlayıcı imha edildi
Tunceli-Ovacık karayolunda belirlenen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde infilak ettirildi- Patlama sonrası 1 metre derinliği, 3 metre genişliği ve 2 metre uzunluğunda çukur oluşan karayolu, onarımın ardından ulaşıma açıldı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de güvenlik güçlerince Ovacık karayolunda belirlenen el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Tunceli-Ovacık karayolunda güvenlik güçlerince sabah saatlerinde yapılan arama tarama faaliyetinde, Anafatma mevkisinde menfeze yerleştirilmiş patlayıcı tespit edildi.

Karayolunu ulaşıma kapatan güvenlik güçleri, el yapımı patlayıcıyı kontrollü şekilde imha etti. Patlama sonrası karayolunda 1 metre derinliği, 3 metre genişliği ve 2 metre uzunluğunda çukur oluştu.

Ulaşıma kapatılan yol, çukurun Karayolları 86. Şube Şefliği ekiplerince doldurulmasının ardından trafiğe açıldı.

Güvenlik güçlerinin karayolundaki arama tarama faaliyeti devam ediyor.

- 100 kilogram amonyum nitratla hazırlanmış

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Tunceli-Ovacık karayolunda mayın ve el yapımı patlayıcı araması gerçekleştirildiği belirtildi.

Arama sırasında Anafatma ziyaret yerine çok yakın bir noktada, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edildiği bildirilen açıklamada, patlayıcının, 2 mutfak tüpüne yerleştirilmiş 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak ve telsiz irtibatlı hazırlandığı, toprak kesimden yolun orta noktasına kadar 160 santimetre uzunluğunda kazılan çukura gizlendiği kaydedildi.

Teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yerinde imha edildiği belirtilen açıklamada, yolda meydana gelen tahribatın Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince giderildiği ifade edildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.