Güncellemeesed Rejimi Doğu Guta'da 3 Günde 300'den Fazla Sivil Öldürdü

Güncellemeesed Rejimi Doğu Guta'da 3 Günde 300'den Fazla Sivil Öldürdü
Suriye'deki Esed rejiminin Doğu Guta'ya düzenlediği saldırılarda 56 sivil hayatını kaybetti- Rejimin son 3 gündeki saldırılarında ölen sivillerin sayısı 300'ü geçti- Rejime ait savaş uçakları, sivillere bölgeyi terk etmelerini telkin eden tehdit içerikli

DOĞU GUTA/ANKARA (AA) - Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'ya düzenlediği hava saldırılarında 31 sivil daha can verdi.

Saat 10.00'dan bu yana Doğu Guta'da ölen sivillerin sayısı 56'yı buldu.

Bölgedeki sivil yerleşimlerden Kefer Batna'da 5, Aftris'te 4, Hammuriye'de 5, Duma'da 24, Hazze'de 9, Arbin'de 5, Cisrin'de 2 ve Misra ilçesinde 2 toplam 56 sivil hayatını kaybetti.

Rejimin şiddetli saldırılarında son 3 günde ölenlerin sayısı 302'yi geçti.

- Esed rejiminden tehdit bildirisi

Bu arada, akşam saatlerinde Esed rejimine ait savaş uçakları, Doğu Guta'ya tehdit içerikli bildiriler attı.

Bildiride, "Doğu Guta'dan çıkmak isteyen siviller kontrol noktasına bir elinde bu bildiri, diğer eli başlarının üzerinde ve sırtı açık şekilde yaklaşsın." ifadeleri kullanıldı.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti ancak Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırdı ve son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi. İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda binlerce hasta sivil tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.