Gündem / 17 Aralık 2017

Gündem / 17 Aralık 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'ne, Karaman İli Toplu Açılış Töreni'ne ve Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus programına katılacak.

(Karaman/13.00/15.00/Konya/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Başbakan Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah ve Ulusal Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim ile ayrı ayrı görüşecek.

(Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi'ne, Kurşunlu ilçesi Kızlaryolu Barajı'nın temel atma törenine, AK Parti Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi'ne katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

- Yıldırım, 744. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus programına iştirak edecek.

(Çankırı/13.00/14.30/Kırıkkale/16.00/17.30/Konya/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından düzenlenen Dostluk ve Dayanışma Gecesi'ne katılacak.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda; Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Kadının Statüsünün Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Çalıştayı ve Kadın Danışma Konseyi 2. Toplantısı'na katılacak.

(Cidde)

2- İslam İşbirliği Teşkilatının Doğu Kudüs’ü Filistin Devletinin başkenti olarak tanımasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(İstanbul/Kudüs/Gazze/Beyrut/Bağdat/Riyad/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı sonrası gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın, Beykoz'daki evinde ölü bulunmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Süper Lig'in 16. haftasında, Teleset Mobilya Akhisarspor-Kayserispor, Medipol Başakşehir-Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Galatasaray ve Beşiktaş-Osmanlıspor karşılaşmaları oynanacak.

(Manisa/İstanbul/14.00/Malatya/16.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'in 16. haftasında Elazığspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Altınordu-Adana Demirspor, MKE Ankaragücü-Grandmedical Manisaspor, Samsunspor-Akın Çorap Giresunspor maçları yapılacak.

(Elazığ/İzmir/13.00/Ankara/15.30/Samsun/18.00) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftası, Muratbey Uşak-Pınar Karşıyaka, TOFAŞ-Fenerbahçe Doğuş, Yeşilgiresun Belediyespor-Eskişehir Basket, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Anadolu Efes karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Uşak/13.00/Bursa/15.15/Giresun/17.00/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında, Canik Belediyespor-Fenerbahçe, Çukurova Basketbol-OGM Ormanspor, BOTAŞ-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Bornova Beckerspor, Yakın Doğu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi maçları oynanacak.

(Samsun/13.00/Mersin/Adana/14.00/Hatay/İstanbul/16.30) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Erkekler Kupa Voley'in finalinde Maliye Piyango ile Halkbank, karşı karşıya gelecek.

(Şanlıurfa/14.00) (Fotoğraflı)

6- TFF 2. ve 3. Lig'de 17. hafta maçları oynanacak.

7- Hentbol Kadınlar Süper Lig 13. hafta maçları yapılacak.


ÖZEL HABER

1- e-Devlet Kapısı 'na 10. yılında "yeni yüz"

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "18 Aralık 2008'de 22 hizmetle açılan e-Devlet Kapısı, bugün 2 bin 400'den fazla hizmetle 35 milyonun üzerinde kullanıcıya hizmet sunuyor"

- "18 Aralık'ta hizmette 10. yılını dolduracak olan e-Devlet Kapısı, yeni ara yüz tasarımıyla hizmet vermeye başlayacak"

- "Yeni ara yüz tasarımında, arama işlevi ön plana çıkartılarak, ana sayfa üzerinden vatandaşların hizmetlere doğrudan, hızlı ve kolay şekilde erişim sağlanırken, çoklu dil desteği hazır hale getirildi"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Belediyeden modern bir Silopi için hizmet atağı

- Şırnak'ta İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Silopi Belediyesi tarafından bir yandan terörün ilçede oluşturduğu tahribat giderilmeye çalışılırken, diğer yandan vatandaşlara hasret kaldığı hizmetler sunuluyor

- Belediye Başkan Vekili Savaş Konak'ın talimatıyla hazırlanan "acil eylem planı" kapsamında içme suyu ve kanalizasyon gibi öncelikli projelerin hızla uygulandığı ilçede sosyal yaşamı canlandıracak çalışmalar da vatandaşla buluşturuluyor

- Konak: "Silopi'yi modern kent statüsüne taşımak için çalışıyoruz. Daha güzel daha yaşanabilir bir Silopi için önümüzdeki dönemde yapacağımız projelerle halka hizmete devam edeceğiz"

(Şimal Müldür/Şırnak)

3- Alışveriş merkezlerinden 110 milyar TL ciro

- Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü:

- "Alışveriş merkezlerinin 2017 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 110 milyar TL'lik bir ciroya ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2018 yılı ciro öngörümüz ise 125 milyar TL"

- "2017 yıl sonu itibarıyla 2 milyarın üzerinde kişinin AVM'leri ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz"

- "Türkiye'deki toplam AVM sayısı şu anda 395 ve bu AVM'lerin toplam kiralanabilir alanı yaklaşık olarak 11,9 milyon metrekare. Gelecek yıl içinde AVM sayısının 405-410'a yükseleceğini öngörüyoruz"

- "2018 yılında yatırım bedelinin ortalama olarak 58 milyar dolara yükseleceğini ve şu anda 13 milyar dolarını oluşturan yabancı yatırımların 18 milyar doları bulacağını tahmin ediyoruz"

(Handan Güneş-İstanbul)




***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.