GÜNDEM / 17 Nisan 2016

GÜNDEM / 17 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum programına katılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şehir hastanesi imza töreninde bulunacak, Rabia Kadıoğlu Camisi'nin açılışında yer alacak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen "Gelin Birlik Olalım" programına katılacak, Hayrabolu Devlet Hastanesi temel atma törenine iştirak edecek .

(Tekirdağ/11.00/13.00/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Erzurum’da 14 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na katılacak.

(Erzurum/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yeni havalimanı inşaatında incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç gelişmeler ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye/Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande çalışma ziyareti için geldiği Lübnan'da temaslarına devam edecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Irak'ta Başbakanı Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kurma çalışmaları izleniyor.

(Bağdat)

4 - Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde ateşkes süreci takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- KKTC'de Hüseyin Özgürgün başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Türkiye'de ve dünyada ilk kez kutlanacak "17 Nisan Kitap Hediye Günü", Kültür AŞ ve Herkese Kitap Vakfı iş birliğiyle gerçekleşecek.

(İstanbul/12.00)

2- Osmanlı eserleri ve özel aile koleksiyonlarından eserler, Atika Müzayede'de satışa sunulacak.

(İstanbul/14.30)

3- Tanburi Cemil Bey Günleri kapsamında, Cemal Ünlü ve Aziz Şenol Filiz'in konuşmacı olacağı "Taş Plakların İzinde Tanburi Cemil Bey" etkinliği düzenlenecek.

(İstanbul/17.30)


SPOR

1- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final üçüncülük maçında Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımıyla Ülker Sports Arena'da karşılaşacak. Finalde ise Rus ekipleri Nazdezhda ile UMMC Ekaterinburg karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00/17.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medipol Başakşehir-Gaziantepspor, Kasımpaşa-Kayserispor, Bursaspor-Akhisar Belediyespor ve Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu maçları oynanacak.

(İstanbul/13.30/13.30/19.00/Bursa/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Boksta 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda sona erecek.

(Samsun/14.00) (Fotoğraflı)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları, İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sona erecek.

- Organizasyonun üçüncü gününde Eczacıbaşı VitrA-Galatasaray Daikin ve Fenerbahçe Grundig-VakıfBank maçları yapılacak.

(İzmir/14.00/17.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig Baraj Etabı'nın 1. devresi Beşiktaş-Bornova Anadolu Lisesi maçıyla sona erecek.

(Bursa/13.00) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig Baraj Etabı'nın 1. devresi Salihli Belediyespor-İlbank ve Halkbank-İmperial Hastanesi İdmanocağı maçlarıyla tamamlanacak.

(Bursa/15.30/17.30) (Fotoğraflı)

7- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 26. haftasında Anadolu Efes-Royal Halı Gaziantep ve Demir İnşaat Büyükçekmece-Galatasaray Odeabank karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/17.00/19.00) (Fotoğraflı)

8- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final 3. maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/18.00) (Fotoğraflı)

9- PTT 1. Lig'in 30. haftasına Alima Yeni Malatyaspor-Altınordu, Kayseri Erciyesspor-Şanlıurfaspor ve Kardemir Karabükspor-Multigroup Alanyaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Malatya/15.30/Kayseri/16.00/Karabük/18.30) (Fotoğraflı)

10- Spor Toto 2. Lig'de 32. hafta maçları yapılacak.

11- Spor Toto 3. Lig 36. hafta karşılaşmaları oynanacak.

12- Formula 1 Çin Grand Prix'si yapılacak.

(Şanghay/09.00)

13- Motosiklet Supersport Şampiyonası'nda sezonun 4. etabı Hollanda'da gerçekleştirilecek.

(Assen/12.20)


ÖZEL HABER

1- Yatırımların önünü açacak "yeni paket" yolda

- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan:

- "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik paketi önümüzdeki bir-iki hafta içerisinde TBMM'ye sevk edeceğiz"

- "Sivil toplum kuruluşlarınca bu kapsamda hazırlanan 52 maddelik eylemden, 10'unu bu pakete ilave edeceğiz. Kalan eylemlerin de birkaçı hariç hemen hemen tamamının prosedürlerini haziran sonuna kadar tamamlayacağız"

- "İnşallah önümüzdeki 3 ay içerisinde yatırım ortamının iyileştirilmesi açısından son derece verimli, önemli, özellikle yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi açısından da gösterge olabilecek sonuçları birlikte alacağız"

- "Ekonomimiz ve yatırım ortamı açısından önümüzdeki dönem çok daha iyi, çok daha parlak olacak"

(Zeynep Akyıl/Ilgaz)

2- Eğitim fakültelerine baraj geliyor

- Yükseköğretim Kurulunca, eğitim fakültelerindeki niteliği yükseltmek ve gereksinimlere cevap verebilmek amacıyla bu fakültelerin bölüm ve ana bilim dalları yeniden yapılandırılacak

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç:

- "Öğretmenlik, özellikli bir meslektir. Öğretmen yetiştiren birincil kurum olan eğitim fakültelerindeki eğitimin niteliğini yükseltmek ve gereksinimlere daha iyi cevap verebilmek amacıyla bir süreç başlatıldı. Bütün bölüm ve ana bilim dalları, eğitim fakülteleriyle işbirliği içerisinde yeni baştan kurgulanıyor"

- "İlk adımı özel eğitimde attık. Üniversitelerde ayrı ayrı verilen lisans eğitimleri birleştirilerek özel eğitim öğretmenliği adı altında yeni bir lisans programı oluşturuldu"

- "Gelecek dönemden itibaren eğitim fakülteleri için girdi esaslı bir düzenleme olarak başarı sıralaması şartı getiriyoruz"

(Selma Kasap/Ankara)

3- Faiz indirim beklentisi güçlendi

- Odeabank Ekonomik Araştırma ve Stratejik Planlama Direktörü Ali Kırali:

- "İlerleyen dönemde TCMB’nin faiz oranlarında daha fazla indirime gidebilmesi için enflasyon ve özellikle de çekirdek enflasyon görünümünde çok daha belirgin bir iyileşmenin gerçekleşmesi gerekiyor"

- İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin:

- "Enflasyondaki beklenmedik derecede hızlı düşüş, faiz koridorunun üst bandının mevcut yüzde 10,5 seviyesinden 100 baz puan indirilmesine alan açtığını düşünüyoruz"

- Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı:

- "Önümüzdeki dönemde de Merkez Bankasının temel amacı para politikası faizlerini olabildiğince düşük seviyelere indirmek olacaktır. Ancak TCMB’nin kısa vadedeki güneşli günlere odaklanıp, faizi ekonomik temellerin ima ettiğinden daha düşük seviyelere indirme ihtimali var ve bu kur üzerindeki en büyük risk"

(Murat Birinci/İstanbul)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.