GÜNDEM / 27 Mart 2016

GÜNDEM / 27 Mart 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kadın ve Demokrasi Derneği 2. Olağan Genel Kurulu ile Sürmene Oylum Derneğince düzenlenen "Oylum'da Birlik Ülkede Birlik" programına katılacak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu'nun "Nar-ı Aşk Yolcuları" oyununun "Dünya Tiyatrolar Günü" özel gösterimine iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/11.00/Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesini ziyaret edecek, Kırsal Kalkınma Ajansı ile toplantı yapacak.

(Malatya/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bölge Değerlendirme Toplantısı ve ambulans dağıtım törenine katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Edirne/ 12.00/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin Mısır vatandaşlığının düşürülmesi için açılan davanın duruşması, Mısır İdare Mahkemesinde görülecek.

(Kahire)

2- Suriye'deki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları izlenecek.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR-SANAT

1- Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından usta tiyatrocu Nejat Uygur'a İsmail Dümbüllü Ödülü verilecek.

(İstanbul/Kadıköy/15.30) (Fotoğraflı) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile oynayacağı özel maç için Antalya'dan başkent Viyana'ya gidecek.

(Antalya/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 23. haftaya, Darüşşafaka Doğuş-Banvit maçıyla devam edilecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 24. haftaya, Beşiktaş-Canik Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/15.00/Hatay/16.30) (Fotoğraflı)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 22. ve normal sezonun son hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

5- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 23. hafta, Amasya Taşova YİBO-Antalyaspor, Merzifon Belediyespor-Akçaabat Tütünspor, Trabzonspor-Nilüfer Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Amasya/13.00/15.00/Trabzon/15.00)

6- Hentbolda Bayanlar Türkiye Kupası Dörtlü Finali, Nilüfer Belediyesi Spor Salonu'nda yapılacak Muratpaşa Belediyespor-Ardeşen Gençlik, Kastamonu Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Bursa/17.00/19.00)

7- Futbolda Spor Toto 2. Lig'de 29, Spor Toto 3. Lig'de ise 32. hafta müsabakaları yapılacak.


ÖZEL HABER


1- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:

- "Bugünlerde AB'nin 'Şöyle yapsak da mı versek, böyle yapsak da mı vermesek' diye tartıştığı 3 milyar avro destekten söz ediliyor. Henüz kendisi yok da lafı dolaşıyor ortalıkta. Sadece bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar avronun üzerindedir"

- "Uluslararası topluluğun duyarlılığından doğrusu memnun değiliz. Yeterince duyarlılık gösterdiklerini söyleyemem. Evet UNICEF kendi ölçüsünde elinden geleni yapmaya çalışıyor, çok fazla şikayet etmiyoruz ama UNICEF'in, BM'nin ve uluslararası toplumun bu konularda daha duyarlı olmasını beklemek bizim hakkımız"

- "Türkiye'de eğitim öğretim çağında 750 bin Suriyeli öğrenci var. Bunların 350 bini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime alınmış durumda"

- "4+4+4 düzenlemesi oturdu, geri dönüşler olumlu. Artık yeni okullar, derslikler, öğretmen alımları için çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra daha fazla eğitimin niteliğinin artırılması, ders programımızın, müfredatımızın güncellenmesi için çalışmalarımıza yoğunluk vereceğiz. Önceliklerimiz daha çok kaliteye yönelik"

(Ayşe Büşra Erkeç/Konya)

2- CHP'de 27 bin kişi online üye oldu

- CHP'nin 8 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe koyduğu online üyelik sistemine bugüne kadar 64 bin 400 kişi başvuruda bulundu. Başvuranlardan 27 bin 230'unun üyelik işlemleri tamamlanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve parti üye kütüğüne aktarıldı

- Partinin 15 Mart 2016 itibarıyla kütüğünde kayıtlı üye sayısı 1 milyon 209 bin 488 kişi oldu

(Barış Gündoğan/Ankara)

3- Kızının tedavisi için verilen parayı evladı ölünce iade etti

- Konya'da yaşayan İbrahim Arslanhan, böbrek kanseri olan kızının tedavisi için Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından karşılıksız verilen 2 bin lirayı, evladı ölünce "Başka Neslihanlar faydalansın" diye iade etti

- Arslanhan: "Parayı çocuğumun tedavisi için kullanacaktım. Evladım vefat ettikten sonra parayı ne yapayım? Kullanmak işime gelmezdi. İhtiyacı olana verilmesi için iade ettim"

- "2 bin lira değil, 100 bin lira da olsa geri verirdim. Benim başıma gelen başkasının da başına gelebilir. En azından onlar alıp kullanır. Belki başkasına faydası olur"

(Metin Bolat/Konya)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.