GÜNDEM / 28 Şubat 2016

GÜNDEM / 28 Şubat 2016
ANADOLU AJANSI


Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan resmi ziyaret gerçekleştireceği Fildişi Sahili'ne hareket edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Sarayı'nı ve Valiliği ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(Siirt/10.30/11.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği olağan genel kuruluna katılacak.

(Köln) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kutlamasına iştirak edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Karadeniz Bölgesi Toplantıları" kapsamında Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı binasının açılışına, Pazar Çay Fabrikası temel atma törenine ve Çay Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Rize/10.00/12.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, AFAD, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi̇, Atatürk Kültür Merkezi̇, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suudi Arabistan'da dün başlayan ve 20'yi aşkın ülkenin katıldığı "Kuzeyin Gök Gürültüsü" tatbikatıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)





SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 23. haftaya, Medicana Sivasspor-Antalyaspor, Gençlerbirliği-Akhisar Belediyespor, Gaziantepspor-Galatasaray maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/13.30/Ankara/16.00/Gaziantep/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 19. haftaya, Türk Telekom-Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, Muratbey Uşak Sportif-Torku Konyaspor, Rönesans TED Ankara Kolejliler-Darüşşafaka Doğuş maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/13.00/17.00/Uşak/16.00) (Fotoğraflı)


3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 20. hafta, Orduspor-Abdullah Gül Üniversitesi, Adana ASKİ-İstanbul Üniversitesi, Basketbolu Geliştirenler Derneği-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Canik Belediyespor-BOTAŞ, Beşiktaş-Fenerbahçe maçlarıyla tamamlanacak.

(Ordu/Adana/14.00/İstanbul/16.00/18.30/Samsun/16.00) (Fotoğraflı)

4- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 18. hafta, Nilüfer Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor maçıyla sona erecek.

(Bursa/17.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 18. hafta, Galatasaray HDI Sigorta-Beşiktaş, Maliye Milli Piyango-İnegöl Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Ziraat Bankası maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/14.00/18.00/Ankara/16.30) (Fotoğraflı)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 18. hafta 5 maçla tamamlanacak.

7- PTT 1. Lig'de 23. haftaya, Samsunspor-1461 Trabzon, Adana Demirspor-Multigroup Alanyaspor, Kayseri Erciyesspor-Vartaş Elazığspor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Samsun/13.30/Adana/16.00/Kayseri/18.30) (Fotoğraflı)

8- Spor Toto 2. Lig'de 24, Spor Toto 3. Lig'de ise 28. hafta maçları yapılacak.9- Balkan Karate Şampiyonası, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda sona erecek.

(İstanbul/09.00)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.







Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.