GÜNDEM / 6 Mart 2016

GÜNDEM / 6 Mart 2016
ANADOLU AJANSI


Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920
1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulunacak.(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dersimspor dayanışma gecesine katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kadın Hayattır Buluşması"na iştirak edecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Darıca ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek.

(Kocaeli/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silopi’de zarar gören esnaf ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, daha sonra kamu kurumlarının yöneticileri ile koordinasyon toplantısı yapacak.

(Şırnak/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen mitinge katılacak.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Hüseyin Gazi Türbesi'nde cem törenine katılacak, Alevi vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulu'nda, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve bağlı kurumlar ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın ilk 5 maddesi görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.


(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde açılmış olan "Katar adına casusluk davasının" duruşması ile Mısır'daki Müslüman Kardeşler mürşidi Muhammed Bedii'nin de yargılandığı “İsmailiyye olayları” davasının duruşması izlenecek.

(Kahire)


SPOR

1- Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası Congresium Ankara'da sona erecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı)

2- Teniste, Davis Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta Türkiye ile Bulgaristan arasındaki müsabakalar Ankara Tenis Kulübü'nde tamamlanıyor.


(Ankara/12.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftaya, Kasımpaşa-Antalyaspor, Galatasaray-Medipol Başakşehir, Torku Konyaspor-Trabzonspor, Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.30/16.00/Konya/Manisa/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 20. hafta mücadelesi, Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor-Darüşşafaka Doğuş, Torku Konyaspor-Rönesans TED Ankara Kolejliler ve Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçlarıyla sürecek.

(Giresun/Konya/16.00/İzmir/18.30) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde 19. hafta maçları yapılacak.

(Fotoğraflı)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 19. hafta 4 maçla tamamlanacak.

7- PTT 1. Lig'de 24. haftaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Samsunspor, Vartaş Elazığspor-Altınordu, 1461 Trabzon-Boluspor, Kardemir Karabükspor-Adana Demirspor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Gaziantep/Elazığ/13.30/Trabzon/16.00/Karabük/18.30) (Fotoğraflı)

8- Spor Toto 2. Lig'de 25. hafta maçları tamamlanacak.

9- Spor Toto 3. Lig'de 29. hafta maçları yapılacak.

10- Atletizmde Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonası Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda sona erecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.