Gündem Özeti / 20 Mayıs 2017

Gündem Özeti / 20 Mayıs 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde İbn Haldun Üniversitesi Sempozyumu'na katılacak, Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid ile Tunus En-Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/11.00/13.00/13.45)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a Kahraman Kadınlarımız Anadolu - Ana Dolu" programına iştirak edecek.

(İstanbul/14.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gemerek, Şarkışla, Altınyayla ve Ulaş ilçeleriyle şehir merkezini ziyaret edecek ve Sivasspor-Evkur Yeni Malatyaspor PTT 1. Lig karşılaşmasını izleyecek.

(Sivas/12.30-18.30)

3- AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru

- Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, pazar günü yapılacak kongreye sunulacak tüzük değişiklik teklifine ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı gerçekleştirecek.

- Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ankara Spor Salonu'nda kongre hazırlıkları ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00/14.00)

4- Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3. Olağanüstü Kongresi, Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(Ankara/12.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aliya İzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatları Final Sergisi Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/19.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kur'an kursu temel atma ve İl Müftülüğü hizmet binası törenlerine katılacak, "Diyarbakır'ın Fethi" konferansı ile Çınar İlçe Müftülüğü ve Kur'an kursu binası açılış töreninde bulunacak.

(Diyarbakır/11.00-16.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezi'nde İbn Haldun Üniversitesi açılış törenine katılacak, Şişli Öğretmenevi'nde Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid ile basın açıklaması yapacak, Aya İrini'de "Kuruluşunun 100. Yılında Darülelhan" konserine iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/15.30/19.00)


SPOR

1- 4. İslami Dayanışma Oyunları, Azerbaycan'da sürüyor.

(Bakü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda pazar günü oynanacak final maçında mücadele edecek Fenerbahçe ve Olympiakos'un teknik adam ve kaptanlarının katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirilecek.

- Organizasyon kapsamında Çırağan Sarayı'nda ödül töreni düzenlenecek.

(İstanbul/11.30/20.30)

3- Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasına Çaykur Rizespor-Gaziantepspor, Kayserispor-Adanaspor, Antalyaspor-Bursaspor ve Beşiktaş-Kasımpaşa maçlarıyla devam edilecek.

(Rize/13.30/Kayseri/16.00/Antalya/İstanbul/19.00)

4- TFF 1. Lig'de play-off'lar öncesi normal sezon 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

- Süper Lig'e çıkmayı geçen hafta garantileyen Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, Yeni 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Sivas/18.30)

5- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off final grubunda Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Nesine.com Eskişehir Basket karşılaşacak.

(Sakarya/15.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.