Güney Afrikalı madencilere tazminat yolu açıldı

Güney Afrikalı madencilere tazminat yolu açıldı
ANKARA (AA) - Güney Afrika'da yüksek mahkeme, eski madencilerin maden şirketlerine karşı toplu dava açmasına onay verdi.BBC'nin haberine göre, Johannesburg'ta...

ANKARA (AA) - Güney Afrika'da yüksek mahkeme, eski madencilerin maden şirketlerine karşı toplu dava açmasına onay verdi.

BBC'nin haberine göre, Johannesburg'ta görev yapan yargıç Phineas Mojapelo'nun verdiği kararın, ülke tarihinin en büyük ve yıllarca sürebilecek bir toplu davaya yol açması bekleniyor.

Ocaklarda uzun yıllar çalışan madenciler, kötü çalışma koşulları nedeniyle silikozis hastalığına yakalandıklarını iddia ediyor.

Madenciler, davayı kazanmaları durumunda, elde edecekleri tazminatın kendileri ve ailelerinin hayat şartlarının iyileşmesine vesile olacağını umut ediyor.

Tedavisi olmayan silikozis hastalığı, taşta, toprakta, kumda ve kayada bulunan tozlar içinde yüksek oranda var olan "silika" adlı maddenin solunum yoluyla alınmasıyla oluşan bir meslek hastalığı olarak biliniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.