Güney Kore, Abd Ve Japonya'dan Füze Savunma Tatbikatı

Güney Kore, Abd Ve Japonya'dan Füze Savunma Tatbikatı
Ortak tatbikat, füze tespit ve izleme senaryolarıyla Kore Yarımadası ve Japonya açıklarında düzenleniyor

SEUL (AA) - Güney Kore, ABD ve Japonya’nın, Kuzey Kore'ye karşı ortak füze savunma tatbikatı düzenlediği bildirildi.

Yonhap ajansının haberine göre, üç ülkenin donanmasındaki destroyerlerin katıldığı tatbikat, Kore Yarımadası ve Japonya açıklarında başladı.

Füze saldırılarının tespiti ve izlenmesini kapsayan senaryoların gerçekleştirildiği tatbikatta, balistik füzelerin izlenmesi konusunda üç ülkenin ordusu arasında bilgi paylaşımı yapıldığı belirtildi. Ortak tatbikat yarın da devam edecek.

Kore Yarımadası ve Japonya, Kuzey Kore’nin füze denemeleriyle sık sık gündeme geliyor. Pyongyang yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin aldığı yaptırım kararlarına rağmen nükleer ve füze programını devam ettiriyor.

Kuzey Kore en son 29 Kasım’da yaptığı kıtalararası balistik füze denemesiyle uluslararası toplumun tepkisini çekmişti. Fırlatıldıktan sonra 53 dakika belirlenen yörüngesinde seyreden balistik füzenin 4 bin 500 kilometre irtifaya ulaştığı ve 100 kilometre yatay mesafeye ulaştıktan sonra Japon Denizi’ne düştüğü açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.