Güney Sudan, yurtdışındaki diplomat sayısını azaltıyor

Güney Sudan, yurtdışındaki diplomat sayısını azaltıyor
CUBA (AA) - Güney Sudan'ın ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yurtdışındaki misyonlarında görevli diplomat sayısını azaltmaya çalıştığı bildirildi.Güney...

CUBA (AA) - Güney Sudan'ın ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yurtdışındaki misyonlarında görevli diplomat sayısını azaltmaya çalıştığı bildirildi.

Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerde görevli sayısının azaltılmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlık, yabancı misyonlarda görevli diplomat ve büyükelçilerin sayısını azaltmayı planlıyor. Ancak büyükelçilikler kapatılmayacak. Bu adım yurtdışındaki giderlerin azaltılması için atılıyor" denildi.

Diplomatların sayısının azaltılacağı ülkelere dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Sudan'dan 2011 yılındaki referandumla ayrılarak bağımsızlık kazanan Güney Sudan'ın, yurtdışında çeşitli ülkelerde 24'ten fazla büyükelçilik ve temsilciliği bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.