Gürcistan Başbakanı'ndan Ahıska Türkleri açıklaması

Gürcistan Başbakanı'ndan Ahıska Türkleri açıklaması
Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili:- "Azınlıkların haklarını koruyoruz"- "Gürcistan, Ahıska Türkleri ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmiştir"

STRAZBURG (AA) - Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, ülkesinin azınlıkların haklarını koruduğunu ve Ahıska Türkleri ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) Genel Kurul’a hitap eden Kvirikaşvili, kabul ettikleri yasa ile, Ahıska Türkleri'nden Sovyetler Birliği döneminde zorla sürgüne gönderilenlerin geri dönmesini sağladıklarını kaydetti.

AKPM Genel Kurulu’na hitabından sonra parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Kvirikaşvili, AKPM Türk Grubu Üyesi AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu’nun Ahıska Türkleri ile ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

“Müslüman Ahıska Türkleri konusu. Gürcistan bu konuyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmiştir. 583 kişi geri döndü. 700’den fazla kişi vatandaşlık aldı. Gürcistan hükümeti, daha basitleştirilmiş usüllerle geri dönen Gürcü vatandaşlarının kabulünü 2010 yılında başlatmıştır.” yanıtını verdi.

AKPM Genel Kurulu’na hitabında Gürcistan’ın NATO üyeliği konusuna da değinen Kvirikaşvili, "Varşova Zirvesi için hazırlığımız devam ediyor. NATO’nun ortak savunma gücüne katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gürcistan Başbakanı, sonbaharda yapılacak seçimler ile ilgili olarak da, Venedik Komisyonu’nun çağrısını dikkate aldıklarını belirterek, seçimlerde katılımı arttıracak bir çalışma içerisinde olduklarını ve muhalefet partileri ile görüşmeleri sürdürdüklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.