Güreş: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri

Güreş: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri
Elemelerin 2. gününde mindere çıkan 4 Türk güreşçi de olimpiyat kotası alamadı

ZRENJANİN (AA) - Güreşte, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde mindere çıkan 4 Türk güreşçi de olimpiyat kotası alamadı.

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde süren turnuvanın ikinci gününde erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, ilk turda Ukraynalı Oleg Zakharevych ile karşılaştı. Rakibini 11-0 teknik üstünlükle mağlup eden Türk güreşçi, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İspanyol Taimuraz Friev Naskidaeva ile karşılaşan Soner, rakibine tuş oldu ve olimpiyat kotasının uzağında kaldı.

Kadınlar 63 kiloda eleme müsabakasına çıkan Hafize Şahin, çeyrek finalde Belaruslu Maryia Mamashuk ile mücadele etti. Rakibine 11-0 teknik üstünlükle mağlup olan Hafize, kota almayı başaramadı.

Grekoromen stil 75 kiloda Emrah Kuş, Avusturyalı Florian Marchl ile ilk turda karşı karşıya geldi. Rakibini 7-0 yenen Emrah çeyrek finale yükseldi. Emrah çeyrek finalde Gürcü Zurabi Datunashvili'ye 3-1 kaybetti ve kota alamadı.

Aynı kategorinin 85 kilosunda mücadele eden Metehan Başar ise ilk turda Rus rakibi Aleksei Mishin ile karşılaştı. Türk sporcu rakibi karşısında minderden 1-0'lık skorla mağlup ayrıldı ve olimpiyat vizesini elde edemedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.