Güreş: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri

Güreş: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri
Eleme müsabakalarının son gününde mindere çıkan kadınlarda Yasemin Adar ve Buse Tosun, erkekler serbest stilde de İbrahim Bölükbaşı kota almayı başardı

ZRENJANİN (AA) - Güreşte, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nin son gününde Türkiye'den 3 sporcu Rio Olimpiyat Oyunları için vize almayı başardı.

Sırbistan'ın Zrenjanin kentindeki turnuvada, mindere çıkan kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar ve 69 kiloda Buse Tosun, erkekler serbest stil 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı olimpiyat kotası aldı.

Erkekler serbest stil 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı, çeyrek finalde karşılaştığı Slovak Jozef Jaloviar'ı 6-0 yenerek, yarı finale yükseldi. İbrahim yarı finalde Arnavutluk'tan Egzon Shala ile karşılaştı. Rakibini 12-4 mağlup eden Türk güreşçi, olimpiyat vizesi alan ilk isim oldu.

Kadınlar 69 kiloda Buse Tosun, Macar Vanessa Elizabeth Wilson ile çeyrek finalde mücadele etti. Rakibini 13-0 teknik üstünlükle mağlup eden Buse, yarı finale yükseldi. Yarı finalde Letonyalı Laura Skujina da 13-0 teknik üstünlükle geçen Buse, Rio için vize alan ikinci isim olmayı başardı.

Yine kadınlar 75 kiloda son Avrupa Şampiyonu Yasemin Adar, çeyrek finalde İspanyol Maider Unda Gonzales De Audicana'yı 10-0 teknik üstünlükle geçerek, yarı finale çıktı. Yarı finalde Fransız Cynthia Vanessa Vescan'a 7-2 üstünlük sağlayan Yasemin de olimpiyat vizesini aldı.

Grekoromen stil 98 kiloda Cenk İldem, 1. turda Alman sporcu Peter Oehler'e 9-1 teknik üstünlükle yenilerek, kota alamadı.

Türkiye'den Rio Olimpiyat Oyunları için daha önce erkekler serbest stil 86 kiloda Selim Yaşar, 125 kiloda Taha Akgül, grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp ve kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak kota almıştı.

Türkiye'nin bugün yapılan müsabakalarda kota alan isimleri, akşam seansında eleme müsabakalarında birincilik için mücadele edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.