Güvercin merakıyla uluslararası koleksiyon kurdu

Güvercin merakıyla uluslararası koleksiyon kurdu
Salihli’de güvercin besleyen Serkan Gündüz, 40 ülkeden güvercin yetiştiricileri ile mektuplaşarak elde ettiği güvencinlere yönelik takı, künye, küpe ve puldan oluşan bin parçalık koleksiyon yaptı- Gündüz: -"Sosyal medya üzerinden irtibata geçtiğim yüzden

MANİSA (AA) - EMRE SAÇLI - Salihli’de çocukluğundan bu yana güvercin besleyen Serkan Gündüz, 40 ülkeden güvercin yetiştiricileri ile mektuplaşarak elde ettiği ait güvercinlere yönelik takı, künye, küpe ve puldan bin parçalık koleksiyon oluşturdu.

Salihlili güvercin yetiştiricisi Serkan Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selçuklu'dan bu yana güvercinlerin Türk toplumu içinde ayrı bir yerinin bulunduğunu belirtti.

Evli ve 2 çocuk babası Ziraat Mühendisi Gündüz, yurt dışındaki güvercin yetiştiricileriyle sosyal medya üzerinde tanışarak hediyeleşmeye başladığını, daha sonra birbirlerine güvercinlerle ilgili takı, künye, küpe, pul, dergi gönderdiklerini söyledi.

Gündüz, Meksika, Uruguay, Fas, Suudi Arabistan, İtalya, Polonya, Fransa, İspanya ve Macaristan başta olmak üzere 40 ülkeden yetiştiricilerle görüştüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"Onlara ülkemizden güvercinlere ait materyaller gönderiyorum onlar da kendi ülkelerinden doküman, materyal gönderiyor. Gerek mektuplaşarak gerekse sosyal medya üzerinden irtibata geçtiğim yüzden fazla güvercin yetiştiricisi ile karşılıklı hediyeleşme sonucunda binin üzerinde parçadan oluşan bir koleksiyonum oldu. Bu malzemeleri özel olarak yaptırdığım bir koleksiyon dolabında evimde muhafaza ediyorum. Güvercin yetiştiricileri için koleksiyonu sergilemeyi düşünüyorum."

Kurdukları iletişim ağı sayesinde farklı güvercin cinslerine yönelik bilgiler de edindiğini aktaran Gündüz, Türkiye'de güvercin yetiştiriciliğine yönelik yeteri kadar kaynak, obje ve aksesuarın bulunmadığını ifade etti.

Koleksiyonunu sergilemeyi düşündüğünü söyleyen Gündüz, Türkiye'ye özgü güvercin cinslerinin de dünyada daha iyi tanıtılması için gayret göstereceğini dile getirdi.

Gündüz, farklı kentlerden yetiştiricilerle temasa geçerek bir yıllık çalışma sonucunda "Saya" ırkına ait 9, "Hünkari" ırkına ait 6 ve "Manisa Azmanı"na ait 3 cinsi sınıflandırıp, PTT Genel Müdürlüğü ile temasa geçerek Türkiye'de ilk kez bir güvercin cinsinin, posta pulu olarak basılmasını sağladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.