Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hac Kuraları, zabıtanın kokoreççilerle mücadelesi ve İsmail Sağır abimiz

Hac Kuraları, zabıtanın kokoreççilerle mücadelesi ve İsmail Sağır abimiz

Hac kuraları çekildi. Sevinenlerden çok üzülenler vardı. Yani tersinden söylersek internetten bilgisayardan anlamayan on binlerce hacı adayımız, iki gün önce akşam vakti evlatlarının torunlarının bilgisayarının başında “isimlerini” arayıp durdular. Üzülenlerin sayısı sevinenlerin kat be kat fazlasıydı. Bunların arasında benim babamda vardı. Yapılacak bir şey de yoktu. Ama bizimki de sabaha kadar uyumadı. Hatta iki gündür anneme soruyorum “Babam nasıl?” diye.

İşte aynı konu ile ilgili olarak perşembe günü gazetemizin bir okurunun evladı aracılığı ile bize göndermiş olduğu bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Demek ki hacı adaylarımız arasında böyle bir düşünce ve duyum da var.

“Hac kuraları çekilişi ile ilgili mağduriyet ve büyük haksızlık‏

“Selamünaleyküm Uğur abi kolay gelsin

Ben Köy Hizmetlerinden emekli Seyit B……. ‘ın oğluyum. Bu yazıyı şu anda onunla birlikte yazıyoruz.

2008 yılında hacca kayıt oldum. Bu seneki yapılan hac çekilişi kurasıyla 9 yıl oldu. 59 yaşında yazıldım şu an 67 yaşındayım.

Halbuki giden senelerde yani geçen sene bizden önceki 1 yıl önceki yazılan kişiler kurasız geçen sene gittiler ve hac malumunuz üzerine hac kayıtları da kapanmıştı. Maalesef bu sene hem yeni kayıt yaptılar hem de bizleri sanki yeniymiş gibi kuraya tabi tuttular. Geçen seneki verdikleri sözleri bu sene tutmadılar. Bizler hakikaten şu anda yaşımızda ilerledikçe çok mağduruz. Bizleri sıkıntıya soktular.

59 yaş ile 67 yaş bir olur mu Uğur Bey?

Annem ise bayağı bir rahatsız ayaklarından. Yıllar geçtikçe yerli kötüye gidiyor. Bu haksızlığı yapanlara haklarını helal etmiyorlar.

Bu hayırlı işleri düzenleyenler kalpleri vicdanları acaba rahat mı?

Bir sürü arkadaşlarım var Şerafettin Caddesi’nde, Zenginhan’da.. Bu bölgede. Hiç birinin haccı çıkmamış ve onlar da aynı mağduriyetteler. Acaba bu diyanetteki bu işleri organize edenler rahat uyuyabiliyorlar mı?

Açıkçası merak ediyorum.

Uğur Bey babam da PUSULA gazetesinin abonesidir.

Sizlerden, sizin yazılarınızdan çok memnunuz. Allah razı olsun bizleri aydınlatıyorsunuz.

Benim Köy Hizmetleri’nden bir arkadaşımın oğlu olarak sizinle iftihar ediyoruz.

Başarılarınızın devamı diler bu konuyla ilgilenmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Sevgiyle muhabbetle selamlarım.

Hoş çakalın....

…………….

Seyit abicim Allah sizden bir değil bin kere razı olsun. Ellerinizden hürmetle öperim. Oğlunuza da en derin saygı ve selamlarımı sunarım. İyi ki sizler varsınız. Hep birlikte dua edelim inşallah bu yolda ki tüm dualarımız kabul olsun.

KOKOREÇCİLER SIKI DENETİMDE

Dün çok sevdiğim ve saydığım bir abimizin havaların ısınması ile denetimsiz kokoreççiler ile ilgili düşüncelerini paylaşmıştık. Zabıtanın güler yüzlü ufuklu vizyonlu kendisini son derece geliştirmiş müdürü Haluk Bey aradı. Bir gün önce oturup söz konusu bölgedeki tüm MOBESE kameralarından konuyu takibe aldıklarını söyledi. Bir de iki küçük hatırlatma yaptı.

Bir, şehrimizde ilçe belediyelerimiz saat 23’ten sonra bu tür denetimden çekiliyorlarmış. Şehrin neresinde olursa olsun Meram, Selçuklu ve Karatay’da orasını senin burası bizim demeden Büyükşehir Zabıta 24 saat konunun takipçisi imiş. Yeter ki vatandaşlarımız Büyükşehir’e bu konuda bilgi versinler.

İki, Büyükşehir Zabıta bu konuda polis ve maliye ile de artık birlikte çalışıyormuş. Yani kontrolsüz hijyen olmayan bu tür satıcılara sadece Büyükşehir ceza yazmıyormuş. Polis ve maliyede yasal yollardan konunun takipçisi oluyormuş.

İSMAİL SAĞIR ABİMİZE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ…

AK Parti yönetiminde iken yazdığımız yazılar ile zaman zaman ters düştüğümüz ama bu görevi bıraktıktan sonra can ciğer olduğumuz büyüklerimizdendir İsmail Sağır abimiz. Ve dün haber aldım. İsmail abi iki aydır ciddi rahatsızmış ve tedavi görüyormuş. Kendisine ve bu durumda şifa bekleyen tüm hastalarımıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar dileriz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kimsenin sevabını istemiyorum! Günaha sokmasınlar yeter.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?       

İşçi servisi eski model otobüsler yolun ortasında ve kavşakta işçi indirmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR