Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirecek 133 hacı adayı uğurlandı. Kırşehir Müftülüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirecek 133 hacı adayı uğurlandı.

Kırşehir Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hacı adayları için Cacabey Camisi önünde tören düzenlendi.

İl Müftüsü Osman Arslan, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yaptığı konuşmada, hacı adaylarını kutsal topraklara yolcu etmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Hacı adaylarından Türkiye'nin birliği ve dirliğinin daim olması, vatanın, milletin ve İslam aleminin huzur ve sükuneti için dua etmelerini isteyen Arslan, şunları kaydetti:

"Allah, haccınızı, ibadetlerinizi kabul etsin. Allah, mübarek eylesin. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de şartları uygun olan Müslumanlara emrettiği önemli bir farz olan haccı yapacaksınız. İnşallah hac ve diğer ibadetlerinizi sağlık ve sıhhat içinde yerine getirirsiniz. Lütfen bizlerden de o mukaddes topraklara ve Resulullah'a selam götürün. Allah kabul etsin. Ülkemiz ve tüm insanlık için dua ediniz."

Konuşmanın ardından Kafile başkanlığını il Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Koç’un yaptığı 133 hacı adayı, dualarla kutsal topraklara yolcu edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.