HAKAN TOY GÜVEN TAZELEDİ

HAKAN TOY GÜVEN TAZELEDİ
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz gün Konya Bera Otel’de gerçekleştirildi. Mevcut başkan Hakan Toy büyük çoğunluğun oyunu alarak tekrar başkan olarak seçildi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Hakan Toy, Olağan genel kuruldaki konuşmasına her türlü sürgüne, eziyete ve işten atılma korkusuna rağmen dik duran yiğitlere selam olsun diyerek başladı.

KISA ZAMANDA KONYA’DA TÜM HASTANELERLE UZLAŞTIK

Toy, “Bazı idarelerin devletin çıkardığı kanunlara öncelikle kendilerinin uyması gerekiyor. Çalışanların anayasal haklarını elinden alan bir idareci olabilir mi? İdarecilerin asli görevi işyerlerinde huzuru tesis etmektir. Eğitim araştırma hastanesinde yaktığımız ateşi, Konya’da 2010 yılında ilk taşeron sözleşmesi ile alevlendirdik. Kısa zamanda Konya’da tüm hastanelerle uzlaştık. Konya şubesi olarak 1200 alacak davası açtık ve hepsini kazandık açmaya da devam ediyoruz. 12 hastanede muvazaa davası açarak kadro ile mücadelemizi ülke geneline yaydık” dedi.

HUZUR EVİ ÇALIŞANLARINA ZORLA İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALATILIYOR

Toy, çalışma hayatında çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “ Huzur evlerinde çalışanlarımıza zorla iş kanununa aykırı belirsiz, süreli iş sözleşmesi dayatılıyor, neye imza atacaklarını bilmeden okumalarına bile izin verilmiyor. İmzalamazsan işten atılırsın tehditleriyle korkutulan çalışanlar çaresiz. Hükümetin değil işçinin sendikasıyız. Biz yönetim olarak her zaman üyelerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Haber: Ebrar Küçükakın

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.