Hakemlerden Aysal'a reaksion : Önce kendi kulübüne bak

Hakemlerden Aysal'a reaksion : Önce kendi kulübüne bak
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yönetim Kurulu, GALATASARAY - FENERBAHÇE -F.Bahçe maçına atanan Cüneyt Çakır için 'şaibeli' diyen Ünal Aysal'a reaksion gösterdi.

ürkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yönetim Kurulu, GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal'ın, FENERBAHÇE -F.Bahçe ile 18 Ekim'de yapacakları derbiye atanan Cüneyt Çakır'ın şaibeli bir hakem olduğu iddialarına ait , "Hakemlerimizi bu ve benzeri açıklamalarla cemiyet önünde tartışılır bir noktaya taşımaya çalışan davranışları tüm camia olarak şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

HAKEMLERİ BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR
Aysal'ın açıklamalarını çirkin bir davranış olarak değerlendirilen TFFHGD yönetim kurulu, bunları açıkladı :
"Mensup oldukları camianın, kendilerine vermiş olduğu destek ile sahip oldukları koltuklarında kendi takımlarının menfaati için gayret sarf etmesi lazım gelen kulüp başkanlarının oynanmayan bir yarışma evvelinde bu tür demeçlerle hakemlerimizi baskı altına almaya çalışarak beklenti içerisine girme düşüncesi nihayet derece çirkin bir davranış biçimidir. Hakemlerimizi bu ve benzeri açıklamalarla cemiyet önünde tartışılır bir noktaya taşımaya çalışan davranışları tüm camia olarak şiddetle kınıyoruz."
     

ŞAŞIRTICI BİR DAVRANIŞ
Cüneyt Çakır'ın ihtiyaç Dünya Kupası gerekse Avrupa kupalarının değişik kategorilerinde yarışma yöneten ve nihayet derece başarılı bir hakem olmasının gözardı edilmesinin nihayet derece şaşırtıcı bir davranış olarak karşılandığı savunulan duyuruda şunlar acıkladı :

ANA İLKELERİMİZ DÜRÜSTLÜK, İDEALİZM VE DAYANIŞMA
"Başta kulüp başkanları ve kulüp temsilcilerini hakem müessesine karşı daha duyarlı olmaya davet ediyor, kendi takımlarının menfaati için oynanacak olan müsabakaya motive olabilmek ismine hedef saptırmadan kendi dahil işleriyle uğraşmalarını tavsiye ediyoruz. TFFHGD yönetimi olarak anne ilkemiz, 'dürüstlük, idealizm ve dayanışma ruhudur. Bu ilkeler ışığında dürüstlüğüne, uygar kimliğine ve hakemliğine nihayet derece güvendiğimiz üyemiz sayın Cüneyt Çakır'ın ve başka hakem ile gözlemcilerimizin haklarının, kararlı bir biçimde her türlü platformda savunulacağının bilinmesini kamuoyuna duyurmak isteriz. "
      
ÜNAL AYSAL CÜNEYT ÇAKIR İÇİN NE DEMİŞTİ?

"Cüneyt Çakır, GALATASARAY hususunda şaibeli bir hakemdir. Maçı sertleştireceğini düşünüyorum. Dünya Kupası'nda maçlar yönetmiş olabilir fakat ben Türkiye'deki tutumundan bahsediyorum. Kasımpaşa maçının 4. dakikasında kırmızı kart gösterdi, kendi sahamızda 4-0 yenildik, aleyhimize yaptıkları var. Onun bu maça atanması korkutma vermek içindir."

Hakemlerden Aysal'a reaksion : Önce kendi kulübüne bak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.