Halep Belediyesinden Londra Belediye Başkanına mektup

Halep Belediyesinden Londra Belediye Başkanına mektup
LONDRA (AA) - Suriye'deki Halep Belediyesi, bu ay başında göreve gelen Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han'a mektup gönderdi.Birleşik Krallık...

LONDRA (AA) - Suriye'deki Halep Belediyesi, bu ay başında göreve gelen Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han'a mektup gönderdi.

Birleşik Krallık Suriye Dayanışma Hareketi tarafından paylaşılan mektupta, Han'ın Londra'nın yönetimine gelmesinden duyulan memnuniyet vurgulanarak Han tebrik edildi.

Mektupta Halep Belediyesi, Suriye'ye destek kapsamında Londra'da yapılan, sağlık çalışanları, yardım görevlileri ve gönüllülerin katıldığı yürüyüşlerin ve Londra'nın Halep'e gönderdiği yardımların Suriye halkı için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Halep'te devam eden hava saldırılarında çok sayıda Suriyelinin hayatını kaybettiği hatırlatılan mektupta, "Londra Belediye Başkanı olarak Halep'in dostu olacağınızı ve Halep'e destek olacağınızı umuyoruz. Özgürlük ve barış için verilen ortak çabada, Londra ve Halep halklarının birbirine sunacak çok şeyi var." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Birleşik Krallık Suriye Dayanışma Hareketi'nin mektupla ilgili yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Esed ve Esed'in müttefikleri tarafından bombalanan Halep'in hastanelerine, varil bombaları sebebiyle yer altına inmek zorunda kalan okullarına yardım etmesi için Londra'ya çağrıda bulunuyoruz. Londra'nın yeni Belediye Başkanı Sadık Han'ın, Halep'i Londra ile kardeş kent yaparak Suriye'ye desteğini göstermesi çağrısında bulunuyoruz."

Londra'da 5 Mayıs'ta düzenlenen belediye başkanlığı seçimini Han, oyların yüzde 56,8'ini alarak kazanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.