Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler
Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault:- "Halep'te korkunç bir dram yaşanıyor. Hastaneler yok ediliyor, kadınlar, çocuklar ve doktorlar öldürülüyor. Ateşkesin bozulmasında bütün sorumluluk Şam rejimine aittir"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Halep'te ateşkesin bozulmasında bütün sorumluluğun Suriye rejimine ait olduğunu söyledi.

Berlin'de temaslarda bulunan Ayrault, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile toplantıları öncesi Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Ayrault, Halep'te sivilllerin öldürülmesine ilişkin, "Bölgede meydana gelenler daha güçlü tepkiyi gerektiren bir trajedidir. Halep'te korkunç bir dram yaşanıyor. Hastaneler yok ediliyor, kadınlar, çocuklar ve doktorlar öldürülüyor. Ateşkesin bozulmasında bütün sorumluluk Şam rejimine aittir." dedi.

Arap ülkelerinin dahil olduğu 10 ülkeyi gelecek pazartesi günü Paris’te düzenlenecek zirveye davet ettiklerini hatırlatan Ayrault, "Bölgede barış sürecini tehlikeye atan gelişmelerin karşısında en güçlü bir şekilde olmak gerekiyor. Ateşkes yolunun bulunabilmesi için her türlü girişimi yapmak lazım. Barış süreci yeniden başlamalı. Bizim için müzakereden başka bir yol yok." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.