Halı Dokuma Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Halı Dokuma Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi
AKSARAY (AA) - Aksaray'ın Gülağaç ilçesinde düzenlenen halı dokuma ve uygulamalı girişimcilik kurslarını tamamlayan 86 kursiyere sertifikaları verildi....

AKSARAY (AA) - Aksaray'ın Gülağaç ilçesinde düzenlenen halı dokuma ve uygulamalı girişimcilik kurslarını tamamlayan 86 kursiyere sertifikaları verildi.

İlçeyi ziyaret eden Vali Aykut Pekmez, Gülağaç Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurs merkezlerinde incelemede bulundu.

Yöreye has motiflerin işlendiği dokuma halılarını inceleyen Pekmez, sepet ören kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Vali Pekmez, dokuması tamamlanan bir halıyı kesti.

Pekmez, daha sonra uygulamalı girişimcilik ve halı dokuma kurslarını tamamlayan kursiyerlerin sertifika dağıtım törenine katıldı.

Gülağaç 75. Yıl Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ulusal İstihdam Stratejisi ve kadınların iş gücüne katılımı için çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

İlçede çeşitli alanlarda düzenlenen kurslara 118 kadın kursiyerin katıldığını belirten Akkuş, halı dokuma, uygulamalı girişimcilik ve sepet örücülüğü gibi alanlarda düzenlenen kurslar için 1 milyon 475 bin lira ödenek aktarıldığını anlattı.

Gülağaç Kaymakamı Kadir Ulusoy ise Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında yapılan çalışmaları ve projeleri desteklemeye devam edeceklerini aktardı.

Konuşmaların ardından, Demirci İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Tören, Pekmez ve protokol üyelerince kursiyere sertifika verilmesi ile sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.