Halktan biri olmaya devam edeceğim

Halktan biri olmaya devam edeceğim
AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Avukat Süleyman Boyalı: Halktan biri olmaya devam edeceğim

Süleyman Boyalı… Konya Meram Lalebahçe’de doğmuş. Selçuk Eğitim Endüstrisi’nde Fizik-Kimya-Biyoloji öğretmenliğinden mezun olmuş. Eş zamanlı olarak hukuk fakültesini bitirmiş. 1985’te avukatlığa başlamış. 30 yıldır avukatlık yapan Süleyman Boyalı, Refahyol döneminde STK İl Müdürlüğü görevini yürütmüş. Mehmet Şen zamanında Karatay Belediyesi’nde belediye meclis üyeliği, encümen üyeliği ve başkan vekilliği yapmış. Refik Tuzcuoğlu döneminde Meram Belediyesi’nde meclis üyeliği yapmış. MÜSİAD üyesiyken Korunmaya Muhtaç Kimsesiz Çocuklar Vakfı’nın kurmuş ve mali denetim kurulu üyeliğini sürdürmekte. 28 Şubat sürecinde Milli Gençlik Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış. Türkiye İmam Hatipler Vakfı’nın kurucularından, evli ve üç çocuk babası… Birçok vasfı bir arada bulunduran doğal, samimi ve hayat dolu bir insan olan Süleyman Boyalı ile sohbet etmek çok güzeldi. Kendisi ile siyaset konuşmak ayrı bir güzeldi.

Röportaj: Emine Şeyma Yıldız

Siyasetle ilk nasıl tanıştınız?

1995 yılında Refah Partisi’ne yönetim kurulu üyesi olarak girdim ve siyasetle tanıştım.

Neden AK Parti?

Milli görüş geleneğinden gelen birisi olduğum için AK Parti’yi tercih ettim. AK Parti ülkemiz için somut ve ciddi projeler gerçekleştirdi. Her gün daha iyi işlere imza atıyor. Her alanda kendini gösteriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar eleştiren bir muhalefet olmasına rağmen mücadeleye hız kesmeden devam ediyorlar.

sam_2195.jpg

AK Parti Milletvekili Aday Adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Biz avukat olarak hizmet ve güven satarız. İnsanların bize güvenmeleri için inanmaları gerekir. İnanmaları için de bizim onları anlamamız gerekir. O yüzden biz insanları dinleriz, anlarız ve problem çözeriz. Toplumun her kesimini dinleriz. Dolayısıyla devletin yargı ayağında vekil olarak görev yapıyoruz. Yasama noktasında milletten vekâlet alarak vekillik yapabilmek için aday olmaya karar verdim.

Konya’nın AK Parti’den çıkarttığı 206 milletvekili arasında şansınız olduğunu düşünüyor musunuz?

Teşkilatın içinde olan kişilerin şansı daha fazla… 206 gibi bir sayı var, bu da dezavantaj. Bu bir hizmet yarışı, bayrak yarışı… Seçilsem de seçilmesem de ülkeme ve şehrime en iyi hizmeti vermeye devam edeceğim.

sam_2197.jpg

Konya’daki milletvekillerinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Objektif olarak cevaplayacak olursak bazı vatandaşlarımızın görüşüne katılıyorum. Milletvekillerinin milletvekili olduktan sonra değiştiklerini söyleyebilirim. Eğer bana milletvekili olmak nasip olursa halktan biri olmaya devam edeceğim. Toplumun bir ferdi olarak insanları ayrım yapmaksızın dinleyeceğim. Ben öncelikle aile kurumu ile ilgili çalışmalar yapacağım. Boşanmaların temel sebebine inerek olumsuzlukları en aza indirgeyeceğim. Yeni bir anayasa ile hak ve özgürlüklerin taçlandırılması gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.